×

M. Craft

Blood Moon

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Heavenly

Blood Moon M. Craft Alternative 4.5 M. Craft – Blood Moon Written in Music https://writteninmusic.com

Laten we maar gelijk duidelijk zijn: Zo bizar mooi als Blood Moon ga je ze maar weinig horen dit jaar. De Australische M. Craft heeft met zijn derde album een absoluut meesterwerk gemaakt.

Een tijdelijk klein huis en isolatie van de buitenwereld aan de rand van de Mojave (lees: Joshua Tree) woestijn waren de basis voor de sound en de sfeer van het album. Craft vertaalde zijn observaties in een flink aantal lange pianostukken die hij tot kortere songs smeedde en met zang in een studio in Los Angeles vastlegde. Percussie, gitaar en strijkers werden er even later, in absoluut briljante arrangementen, aan toegevoegd.

Blood Moon is een album dat vanaf de instrumentale albumopener New Horizons gelijk imponeerd. Het is een sfeer definiërende compositie waarop Craft heel slim de instrumentatie neerlegt van wat we op het album kunnen verwachten. De bloedmooie titeltrack, het al net zo fraaie Chemical Trails en Afterglow sluiten daar indrukwekkend op aan. Het zijn songs zo superrijk in sfeer dat ze je de ogen doen sluiten en laten wegdromen naar een andere wereld. Alsof je zelf diep in de nachtc in volledige stilte aan de rand van de woestijn staat met een superrijke sterrenhemel boven je.

Een album waarvan alle 10 songs van uitzonderlijke klasse zijn is schaars. Blood Moon is een album met alleen maar ijzersterke songs die allemaal ook nog eens perfect op volgorde gezet zijn en als album een overweldigend geheel vormen. Met de piano als basis, gitaar als melodische aanvulling, de strijkers als warme deken en de subtiel neergelegde percussie (de geniale Britse, van Polar Bear en Sons of Kemet bekende, Seb Roachford) leveren dat songs op waarin ruimte zit, waar de arrangementen ademen, en waar Craft’s warme stem de verbindende factor is.

Perfecte voorbeelden daarin zijn ook songs als Love Is The Devil en Me and My Shadow. Songs zo ontzettend mooi ook dat ze gelijk behoren tot de allermooiste die je dit jaar zal horen. Maar eigenlijk kun je dat dus over alle composities op Blood Moon zeggen. Als het album met Where Go The Dreams en Love Is All dan afsluit wil je gelijk alles opnieuw horen.

Blood Moon is zo’n album dat in sfeer en prachtige songs een zo ideale symbiose vormt dat je weet dat je naar een meesterwerk luistert. Blood Moon is een magisch album. De ideale soundtrack voor de nacht.  1. New Horizons
  2. Blood Moon
  3. Chemical Trails
  4. Afterglow
  5. Midnight
  6. Love Is The Devil
  7. Me And My Shadow
  8. Morphic Fields
  9. Where Go The Dreams
  10. Love Is All