×

Recensie

Roots

13 augustus 2012

Larkin Poe

Thick As Thieves

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Larkin Poe

Thick As Thieves Larkin Poe Roots 4 Larkin Poe – Thick As Thieves Written in Music https://writteninmusic.com

Met een mini-CD/Full DVD laten de zussen Lovell weer van zich horen na vorig jaar optimaal verrast te hebben met het seizoenen vierluik Band For All Seasons.

Op hun nieuwe album Thick As Thieves gaan ze verder waar ze op Band For All Seasons gebleven waren. Ze hebben de meer traditionele muziek van hun vorige band Lovell Sisters (met zus Jessica, die een solo carrière nastreeft) nu echt achter zich gelaten en verfraaien hun folksongs nu ook met uit pop en rock geleende elementen. Het maakt hun songs aanstekelijk en nog soulvoller. Vooral ook omdat hun stemmen geweldig klinken en perfect op elkaar aansluiten. Het instrumentarium met gitaar, banjo, dobro, mandoline, viool, slide is nog steeds traditioneel te noemen maar de Lovell zusjes weten aan hun songs daar zoveel meer aan toe te voegen. Het toeren met Elvis Costello heeft ze daarbij extra zelfvertrouwen gegeven in het schrijven van songs en ze durven hun songs nu ook tot een ware climax op te duwen.

De extra bijgesloten DVD, alleen aanwezig bij de eerste oplage van dit album, laat de zussen live aan het werk zien. De opnamen vonden plaats in Stongfjorden, Noorwegen en geven een heel goed beeld waartoe deze jonge zussen nu al in staat zijn. Larkin Poe heeft het in zich in de komende jaren naar heel groot uit te groeien.

Tracklisting Thick As Thieves:

CD:

 1. Fox
 2. Play On
 3. Love Or Money
 4. Celebrate
 5. Make It Hurt
 6. On The Fritz
 7. Russian Roulette

DVD:

 1. Principle Of Silver Lining (Live)
 2. In My Time Of Dying (Live)
 3. Word From The Wise (Live)
 4. Burglary (Live)
 5. On The Fritz (Live)
 6. Long Hard Fall (Live)
 7. We Intertwine (Live)
 8. Sea Song (Live)
 9. Love Or Money (Live)
 10. Celebrate (Live)
 11. Play On (Live)
 12. Bleeding Heart (Live)
 13. Folsom Prison Blues (Live)
 14. Subway Song (Live)
 15. Play On (Video)
 16. Long Hard Fall (Video)