×

Recensie

Eigentijds

23 september 2020

Kreis

Embla

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht in eigen beheer

Embla Kreis Eigentijds 4 Kreis – Embla Written in Music https://writteninmusic.com

Het is en blijft een waar fenomeen waar toch die avontuurlijke drang van de jonge horde Belgische muzikanten vandaan komt. Ook het drietal Kreis voorziet ons op hun debuut Embla van de wonderlijkst mooie klanken die avontuur in optima forma herbergen.

Natuurlijk heeft dat met de opvallende samenstelling, contrabas, accordeon en diverse blaasinstrumenten te maken. En het feit dat Kobe Boon, Stan Maris en Benjamin Hermans geweldige muzikanten zijn die puur op gevoel hun composities een weg laten gaan.

Wat Kreis zo bijzonder interessant maakt is het feit dat ze hun composities haast als schilders op een doek vorm laten krijgen. Sfeer is daarin de grootste troef. Vanuit de klankenverzameling die ze met hun instrumenten secuur optrekken krijgen de composities kleur en invulling.

Boon, Maris en Hermans hebben alle drie een vrije muzikale geest en hun debuut is overweldigend, spannend en intrigerend. Zonder rem erop muziek maken die volledig vanuit het hart komt, in sfeerschetsen die ontroeren en intrigeren. Muziek die ook niet meer tekst nodig heeft dan hier geschreven. Luisteren des te meer.

En natuurlijk moet je Kreis gaan zien op tour met Jazzlab. 1. igen
 2. nemiga
 3. zeeorgel
 4. edda
 5. es
 6. middag
 7. ook november
 8. lif
 9. liana
 10. gard
 11. visser