×

Recensie

Electronic

15 juli 2021

Koreless

Agor

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Young Turks

Agor Koreless Electronic 4 Koreless – Agor Written in Music https://writteninmusic.com

Het was even wachten op de debuutplaat van Koreless, vanaf de debuuttrack 4D/MTI zelfs 10 jaar!, maar met Agor hebben we die nu eindelijk te pakken. En het is een erg fijne ook.

Lewis Roberts, de man achter Koreless, is een muzikant die de tijd neemt om zijn composities van start tot finish precies zo te krijgen als hij wil, zoals hij vindt dat het moet zijn. Bekend is dat hij jaren achter elkaar elke dag tot 15 uur werkte om zijn tracks goed te krijgen. Verrassend om te weten, omdat zijn tracks juist altijd zo natuurlijk vloeien.

Agor, Welsch voor open, is de perfecte titel voor een album dat in sferen flink gevarieerd is. De tracks schuiven van ambient naar eigentijds (nieuw klassiek) en door stijlvolle en verrassende beats gedragen gezongen tracks naar regelrechte clubtracks. In tien tracks laat Roberts een heel arsenaal aan muzikale emoties aan je voorbij trekken.

Agor is een ambitieuze exercitie die in 10 tracks, coherent in volgorde gelegd, een fraai beeld geeft van waar Koreless voor staat. Ronduit subliem geproduceerd komen meesterlijke electronic tracks als Joy Squad, Black Rainbow, White Picket Fence en Shellshock fantastisch uit de verf. Het zijn tevens de steviger tracks van het album.

Roberts pakt de rest van het album om met sferen en geluiden te zoeken naar atmosferische hoogten. Het avontuur daarvan ontstond aan de kust van Bangor in Wales, waar Roberts opgroeide en waar het aanspoelende en wegebbende water van de oceaan een constante inspiratie bleek.

Agor is een ware luister- en ontdektrip die van de fraaie opening Yonder tot de prachtige albumafsluiter Strangers een avontuurlijk verloop kent in tracks die verbazen en inspireren. Absoluut één van de must have electronic albums van dit jaar!  1. Yonder
  2. Black Rainbow
  3. Primes
  4. White Picket Fence
  5. Act(s)
  6. Joy Squad
  7. Frozen
  8. Shellshock
  9. Hance
  10. Strangers