×

Recensie

Pop

14 januari 2016

Kim Hoorweg

The Boulevard Of Broken Dreams

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Uitgebracht door: Kimcompany

The Boulevard Of Broken Dreams Kim Hoorweg Pop 3.5 Kim Hoorweg – The Boulevard Of Broken Dreams Written in Music https://writteninmusic.com

Hoezeer of tijd een rol speelt of juist helemaal niet, dat is een interessante vraag als je luistert naar het nieuwste album van de jonge Nederlandse zangeres Kim Hoorweg. Kim raakte geïnspireerd door de film Midnight In Paris en de specifieke beleving van de jaren 20 van de vorige eeuw die de film liefdevol centraal stelt. Wat doe je als die sfeer en die tijd je fascineert als jonge zangeres? Je maakt het je eigen, zoekt mensen die op eenzelfde manier deze muziek beleven en gaat aan de slag om samen deze muziek te spelen en vast te leggen. Pakweg honderd jaar nadat de tijd en muziek die haar zo inspireerde actueel was, presenteert Kim haar album The Boulevard Of Broken Dreams dat ze samen met het Robin Nolan Trio opnam.

Kim heeft op het album de stoute schoenen aangetrokken en opent in haar eentje met het fraaie Mood Indigo. De begeleiding komt er bij als Kim al pakweg een minuut aan het zingen is; haar stem zaligmakend centraal tot dat moment. Je hoort het aftellen als de band inzet en dat tekent het live karakter waarmee het album is opgenomen. Er is voor gekozen om de opnames samen te maken. De zangeres en band samen in één ruimte en het vastleggen van de muziek en zang in één take. De stem van Kim dartelt om de instrumenten die tegelijkertijd, dat hoor je erg goed in het titelnummer, de stem van Kim het hof maken en in feite samen een tango uitvoeren.

Het verliefd worden op muziek die in lang vervlogen tijden hoogtij vierde en die naar het nu brengen. Kim heeft niet alleen de durf gehad om dat te doen, ze weet zich omringd door muzikanten die eenzelfde beleving van die muziek hebben en die het ook gegeven is die muziek anno nu fascinerend te laten klinken. Robin Nolan onderscheidt zich daarbij door zeer fraai gitaarwerk zoals ooit Django Reinhardt dat liet horen en weet dat ook heel erg als van nu te laten klinken. De keuze voor een beperkte instrumentatie en een open productie te hanteren waarin de beleving van een jazzclub uit de Roaring Twenties zeer geslaagd naar voren komt, maakt het album helemaal af. Helemaal de Roaring Twenties en helemaal nu. Wat is tijd nou helemaal als muziek je zo in een vlucht weet mee te nemen?

Tracklisting The Boulevard Of Broken Dreams:

 1. Mood Indigo
 2. The Boulevard Of Broken Dreams
 3. If I Didn’t Care
 4. Quiet Whiskey
 5. When You’re Smiling
 6. Si Tu Vois Ma Mère
 7. Les Yeux Noirs
 8. I Ain’t Got Nothing But The Blues
 9. It’s A Sin To Tell A Lie
 10. Granada
 11. When Your Love Has Gone
 12. Solitude


 1. Mood Indigo
 2. The Boulevard of Broken Dreams
 3. If I Didn't Care
 4. Quiet Whiskey (Featuring Benjamin Herman)
 5. When You're Smiling (Featuring Sjoerd Dijkhuisen)
 6. Si tu vois ma mere
 7. Les yeux noirs
 8. I Ain't Got Nothing But the Blues (Featuring Benjamin Herman)
 9. It's a Sin to Tell a Lie (Featuring Benjamin Herman)
 10. Granada
 11. When You're Lover Has Gone (Featuring Benjamin Herman)
 12. Solitude