×

Recensie

Jazz

06 februari 2019

Immortal Onion

Ocelot Of Salvation

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Requiem Records

Ocelot Of Salvation Immortal Onion Jazz 4 Immortal Onion – Ocelot Of Salvation Written in Music https://writteninmusic.com

Polen zit vol super interessante muzikanten die jazz omarmen en naar andere hoeken duwen. Immortal Onion is zo’n jong trio. Vanuit de jazz opgezet, met flarden modern klassiek (eigentijds) en electronic overgoten vinden ze op hun debuut Ocelot Of Salvation hun eigen muzikale weg.

Het trio met pianist Tomir Śpiołek, contrabassist Ziemowit Klimek en drummer Wojtek Warmijak is een zeer getalenteerd gezelschap dat met veel overtuiging hun eerste werk met Ocelot Of Salvation presenteert. Rasmuzikanten als ze al op jonge leeftijd zijn, durven ze ook nog eens ontzettend veel. Luister naar de rijke openingstracks Gestation en First Steps en je word volslagen verrast door hun rijke bandgeluid.

Ocelot of Salvation is een bijzonder sterk debuut waarop de mannen van lekker krachtig en dynamisch (lekker vet opgenomen ook) naar minimaal en filmisch gaan. Ondertussen hun kwaliteiten in mooie baslijnen, rijke pianomelodieën en lekker divers drumwerk openbarend. Luister toch eens hoe ze van een naar een heerlijk dansbare climax opgetrokken track als het fantastische, veelzijdige, Torpor naar de verstilling van When A Dog Poops On Your Carpet omslaan. Sowieso een mooie titel voor een verstilde tegen klassiek aanschuivende track.

Ocelot of Salvation is een mooi en bijzonder ontdekalbum. Śpiołek is een groot toetsentalent dat net zo gemakkelijk piano als Fender Rhodes of synths speelt en daarmee een rijke sfeer creëert die over de basis van vloeiende baspartijen en prominente ritmes prachtig inkleurt. Het piano intro van Domesticate en hoe drums en bas daar op inspelen is al zo verschrikkelijk mooi. Hoe de track zich verder uiteenzet is al nog veel bijzonderder. Absurd mooi ook voor op een debuutalbum. Domesticate is een track die in alle glorie aangeeft hoe goed dit trio nu al is. Met de fraai gelaagde en naar een mooie climax opbouwende titeltrack en de geweldige afsluittrack Agony bewijst de band hun klasse nog maar weer eens.

Immortal Onion is een bijzonder trio dat veel aandacht verdient. Een trio dat met hun sound helemaal in het nu staat en waar jonge muzikanten (vooral die uit de hippe jonge jazzplekken Engeland en Vlaanderen) momenteel, volledig terecht, volle zalen mee verdienen. Immortal Onion moet maar heel snel naar de Lage Landen komen om optredens te geven en het publiek te overrompelen.  1. Gestation
  2. First Steps
  3. Astehnia
  4. Torpor
  5. When A Dog Poops On Your Carpet
  6. Domesticate
  7. Ocelot of Salvation
  8. Agony