×

Recensie

Pop

15 november 2012

I Got You On Tape

Church Of The Real

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Tigerspring

Church Of The Real I Got You On Tape Pop 4 I Got You On Tape – Church Of The Real Written in Music https://writteninmusic.com

I Got You On Tape scoorde in het eigen Denemarken al de nodige vijfsterrenrecensies met hun laatste albums. Hun vorige plaat, Spinning For The Cause, maakte van het viertal een absoluut indie-zwaargewicht in Kopenhagen en omgeving. Het indringende nummer Somersault klonk als een bijna religieuze postrock/indiepop-hymne en groeide uit tot een cultklassieker.

Ook met Church Of The Real gooide de groep dus weer hoge ogen. De plaat kwam vorig jaar al uit in Denemarken en begin van dit jaar stond de band reeds op Eurosonic. Ook Roskilde en SXSW staan al op de palmares van het kwartet. De Europese release van Church Of The Real liet echter nog even op zich wachten.  Het was het wachten echter waard. De plechtstatige voordracht van Jakob Bellens, de smaakvolle, gevarieerde gitaarpartijen en de welgemikte elektronica maken van Church Of The Real weer een mooi album.

De donkere hymnes van de band zijn over het algemeen vrij vlak maar dat verhindert niet dat de band regelmatig in het hart weet te treffen. Simpel maar effectief is de uitloop van Run From The Rain: fijne, scherpe gitaarlijnen en beheerste noise-erupties gevangen in heldere toetsenklanken. Minder is soms meer en herhaling is soms hét devies. Jakob Bellens claimt met zijn bijna theatrale voordracht het titelnummer, zoals hij wel vaker domineert en de muziek van I Got You On Tape van een herfstig, donker visitekaartje voorziet.

Het prettige van het album is dat ook elektronica een bepalende rol speelt. Trust And Solitude is een opvallende track die net zoveel lijkt te putten uit seventiespop als uit disco en oude synthesizermuziek. Ook het catchy Stereo ademt een tijdloos elektrosfeertje uit, al mag hier de gitaar ook meespringen. Beneath A Cloud is een ‘vocoder-song’ die binnen de context van Church Of The Real net even te ver gaat, al is het een genietbaar nummer dat zich al snel onder je kruin nestelt.

De vijf bonustracks die I Got You On Tape nog tevoorschijn tovert zijn over het algemeen ook elektronisch getint. Drie tracks van het album komen in een remixversie voorbij. Natuurlijk verdient Trentemöllers bewerking van Springsteen vermelding maar ook de Bon Homme-remix van de titeltrack is een welkome aanvulling. Timebomb en TNT zijn geen absolute hoogvliegers maar passen toch prima in het het muzikale verhaal dat I Got You On Tape hier uiteenzet. En dat het weer een fraai verhaal is, moge duidelijk zijn.

Tracklisting Church Of The Real:

 1. Back From The Dead
 2. Church Of The Real
 3. Run From The Rain
 4. High Water
 5. Truth And Solitude
 6. Stereo
 7. Song For Euros
 8. Beneath A Cloud
 9. Bird On The Wire
 10. Springsteen

Bonustracks:

 1. Timebomb
 2. TNT
 3. Chruch Of The Real (Bon Homme Remix)
 4. Springsteen (Trentemoller Remix)
 5. Beneath A Cloud (Mhm One Remix)