×

Recensie

Electronic

21 februari 2019

Hunter Complex

Open Sea

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Death Waltz Originals

Open Sea Hunter Complex Electronic 4 Hunter Complex – Open Sea Written in Music https://writteninmusic.com

We hebben het Nederlandse Hunter Complex even moeten missen aan het electro-albumfront. De eighties-techno pop annex -filmscores van Heat dateren immers alweer van 2013.

Open Sea verschijnt niet op Narrominded maar op Death Waltz Originals – onder meer bekend van soundtrack-reissues – en is zeker vergelijkbaar met zijn voorganger, al is deze plaat helemaal instrumentaal.

De entree tot Open Sea heet Night City en laat stevige drums in een optimistisch synth-landschap horen. Hierna gaan we op weg met het strakke The Heart Of High Places. Er zijn even wat vage Kraftwerk-echo’s hoorbaar maar Hunter Complex trekt de track al snel het eigen domein in. Chase Manhattan laat een smaakvol geluid horen, even krachtig als elegant. Net als voorheen dringen zich toch weer beelden en sferen op van weidse landschappen en winderige steden.

Met White Water, melodieus en zweverig, scheren we boven het aardoppervlak met in de rug een motorische beat om vervolgens weer uit te komen bij een soort filmmuziek van de jaren tachtig (A Float For A Marker), zoals we die destijds op Heat ook konden horen.

Open Sea is weer net even rijker en completer dan de voorgaande albums van Hunter Complex. Dat komt ook door de diepere gelaagdheid en de meer aanwezige hooks en melodieën. Dat laatste geldt niet alleen voor het eerdergenoemde White Water; een track als We Thought For America, melancholiek en gezegend met fraaie melodielijnen, laat dit ook goed horen. Original Vision opent verderop met relatief traditionele gitaar- en toetsenklanken. Gaandeweg blijkt dit toch een onconventioneel nummer met een bevreemdende wending. Crows Zero is een klein synth-epos, hier en daar gestut op een klassieke electrobeat en de zoveelste smakelijke track op het album.

Het is goed om dit nieuwe materiaal te mogen begroeten. Open Sea is heerlijk open en beeldend luistervoer en legt de lat voor Hunter Complex weer een tikje hoger.

Tracklisting Open Sea (vinyl):

Side 1:

  1. Night City
  2. The Heart Of High Places
  3. Chase Manhattan
  4. We Fought For America
  5. Crows Zero

Side 2:

  1. White Water
  2. A Float For A Marker
  3. Original Vision
  4. White Sunlight
  5. Account Of The Moon