×

Recensie

World

07 juni 2024

Gianna Tam

Latina Empire

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht in eigen beheer

Latina Empire Gianna Tam La Banda World 4 Gianna Tam – Latina Empire Written in Music https://writteninmusic.com

Dit album van de Nederlandse percussioniste en zangeres Gianna Tam is een boeiende mix van Latin, jazz, zouk en salsa. Het is geproduceerd door Lucas van Merwijk. De eerste track I Love Your Smile begint met Oscar Cordero van Nueva Manteca op trompet. Het is een erg goede Latin jazz song. Dat geldt ook voor de negen volgende songs, waaronder drie covers, zoals Mas Que Nada van Sergio Mendes, Conga van de Miami Sound Machine en Move On Up van Curtis Mayfield.

De song Never Too Much klinkt meteen als een mix van salsa en jazz. Buscando Guyaba klinkt ook als een mix van salsa en jazz, gezongen in het Spaans. Dit geeft er een Cubaans gevoel aan, net als bij nummers van Nueva Manteca. Bassist Samuel Ruiz van Nueva Manteca speelt namelijk ook mee op dit album. Gianna Tam speelt hier een goede timbales solo. Andere percussie wordt gespeeld door Marco Toro van de Cubop City Big Band en Erik Larrea.

Het album eindigt met About Damn Time. Dit is een rustig einde van een wereldse mix van ritmes en melodieën. De Latin invloed zit vooral in het ritme en dat geldt voor elke song. De blazers Oscar Cordero, Yiannis Marinos (trombone) en Felipe Castro (saxofoon) geven een jazzy touch aan dit goede album.  1. I Love Your Smile
  2. I Wanna Be Where You Are
  3. Cold War
  4. Mas Que Nada
  5. Never Too Much
  6. Buscando Guayaba
  7. Conga
  8. Move on up
  9. About Damn Time