×

Recensie

Electronic

01 juni 2021

Feiertag

Time To Recover

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Sonar Kollektiv

Time To Recover Feiertag Electronic 3.5 Feiertag – Time To Recover Written in Music https://writteninmusic.com

Met Time To Recover maakt de Nederlandse Joris Feiertag, na de afgelopen jaren tal van singles/12 inches gemaakt te hebben, dan eindelijk zijn albumdebuut. De op het altijd fijne Sonar Kollectiv uitgebrachte dubbelvinyl overtuigt met aanstekelijke tracks waarop de electronic skills van Feiertag breeduit gepresenteerd worden.

Feiertag startte zijn muzikale carrière als drummer maar ontwikkelde zich over de jaren als multi-instrumentalist producer en bracht in 2015 zijn eerste tracks onder de naam Feiertag uit. Hij viel op in het wereldwijde electronic veld en bracht over de jaren tracks uit via opvallende labels als Majestic Casual, Boogie Angst, Last Night On Earth en Kitsuné. Ook liet hij zijn tracks vanaf het podium klinken op het ADE en op festivals als Down The Rabbit Hole en Pitch.

Time To Recover bevat een fijne blend van instrumentals en vocale tracks waarbij gasten als Tessa Rose Jackson, Oli Hannaford, Alexander James Bright, Msafiri Zawose, GOSTO en Pete Josef de klinkende namen zijn. Feiertag heeft zowel een fijne hand van songs vol aanstekelijke hooks schrijven dat hij flink wat sfeer en diversiteit in zijn instrumentals weet te stoppen.

Feiertag heeft een perfect oor, een goed gevoel voor sfeer, een natuurlijk aanleg voor verkwikkende ritmes en weet steeds weer verrassende arrangementen in zijn composities en songs aan te brengen. Time To Recover is met 16 tracks een ware schatkist aan klanken en sferen en een fraai overzicht van Feiertags potentie.

Het gros van de tracks op het album hebben een down of midtempo karakter waardoor de melodische lijnen die Feiertag in zijn composities aanbrengt extra diepte krijgen. Luister naar composities als albumopener Stranger To One, Yucca, Pretend, Bilbao en Panorama en je snapt wat ik bedoel.

Tegelijkertijd weet Feiertag juist ook met meer uptempo tracks als Yearn, Follow, It’s Allright, het broeierige Riptide, Remote Island en Saccharine al net zoveel indruk te maken.

De vocalen van de in Amsterdam woonachtige Tessa Rose Jackson en die van Oli Hannaford, James Alexander Bright, GOSTO en Masfiri Zawase (het wel heel erg fijne Trepidation) gaan mooi samen met de muzikale structuren die Feiertag heeft uitgezet maar het hoogtepunt van het album is zonder twijfel de albumafsluiter Where Are We Now? een door strijkers gedragen prachtballad waarbij vocalist Pete Josef de sterren uit de hemel zingt. Wat zonde dat die song maar zo kort duurt. Daar zou ik heel graag een uitbundige langere versie van horen.

Time To Recover is een erg fijne kennismaking met het grote talent van Joris Feiertag. Een album met een groot potentieel dat bij exact het juiste label uitkomt om het de juiste internationale appeal mee te geven ook.

Kant A:

 1. Stranger To One
 2. Yearn (met Oli Hannaford & asdasdTessa Rose Jackson)
 3. Solidity
 4. Follow (met Tessa Rose Jackson)

Kant B:

 1. Memoirs
 2. It’s Alright (met James Alexander Bright)
 3. Riptide (met Tessa Rose Jackson)
 4. Remote Island

Kant A:

 1. Yucca
 2. Pretend
 3. Saccharine 374
 4. Trepidation (met Msafiri Zawose)

Kant B:

 1. Bilbao
 2. Stronger (met GOSTO)
 3. Panorama
 4. Where Are We Now (met Pete Josef)