×

Recensie

Soul / Hiphop

20 april 2010

Eli Paperboy Reed

Come And Get It!

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Capitol

Come And Get It! Eli Paperboy Reed Soul / Hiphop 3.5 Eli Paperboy Reed – Come And Get It! Written in Music https://writteninmusic.com

Met zijn alweer derde album groeit de jonge Eli Paperboy Reed door naar een nog grotere soulstatus. De songs klinken weer erg lekker en de band strak als vanouds.

De oorspronkelijk uit Boston afkomstige Eli Reed, maar voor een lange tijd woonachtig in het Amerikaanse zuiden, ontwikkelde zich de afgelopen 5 jaar tot een graag geziene soulzanger binnen het clubcircuit. Zijn heerlijk strak spelende band The True Loves, met een uitstekende blazerssectie, creëerde de ideale basis voor man’s uitzinnige stemgeluid wat aan de oude soulzangers vanuit het zuiden van Amerika doet denken. De twee albums die hij uitbracht via kleine platenlabels, bevatten pakkende songs die live een nog grotere impact bleken te hebben. Hun soulrevue- achtige show bleek een verademing binnen het concert aanbod.

Met een deal bij het grote Capitol was er ineens geld om ook in de studio tot grote hoogten te kunnen komen. Het nieuwe album ‘Come And Get It!’, die als producer de vermaarde Mike Elizondo (Fiona Apple, Pink) heeft, klinkt dan ook als een klok. En de songs zijn weer net zo aanstekelijk als op voorganger ‘Roll With You’. Van knallende soultracks als ‘Name Calling’ en het titelnummer, tot aan prachtige slepers als ‘Time Will Tell’ en ‘Pick A Number’ maken het album gevarieerd en volledig. Maar juist ook een heerlijke, met strijkers opgesierde, smartlap als ‘Pick Your Battles’ en de zeer aanstekelijke afsluitklapper ‘Exposion’, mogen niet onvermeld.

Eli Paperboy Reed en zijn True Loves gaven begin dit jaar reeds een showcase in het hoofdstedelijke Bitterzoet.. Daar was het geluid echter zo slecht dat de echte kwaliteit van Reed verloren ging. Laat ze heel snel terugkomen voor een herkansing. Dit prima album laat horen dat ze deze optimaal verdienen. 1. Young Girl
 2. Name Calling
 3. Help Me
 4. Just Like Me
 5. Come And Get It
 6. Pick A Number
 7. I Found You Out
 8. Tell Me What I Wanna Hear
 9. Time Will Tell
 10. You Can Run On
 11. Pick Your Battles
 12. Explosion