×

Recensie

Rock

11 augustus 2014

DJ Harvey

Wildest Dreams

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Smalltown Supersound

Wildest Dreams DJ Harvey Rock 4.5 DJ Harvey – Wildest Dreams Written in Music https://writteninmusic.com

Een van de fijnste verrassingen van dit jaar is het album Wildest Dreams van de Britse DJ Harvey. Een heerlijk buitenissige psychedelische trip.

De Britse DJ Harvey (William Bassett) staat wereldwijd bekend als DJ die in de clubs en op de grote festivals opvallend eclectische sets draait: van disco en hiphop naar house en van psychedelica, soul en funk tot krautrock. Hij is met zijn sets een wereldwijd fenomeen geworden.

Zijn grote liefde voor de psychedelica en de rijke muziekgeschiedenis van Los Angeles laat hij los op Wildest Dreams, zijn eerste echte studioalbum. Het album is de soundtrack van Bootleg, een film die verhaalt over de L.A. surf scene. Het is een zeer opvallend album geworden waarin je dikke lagen Doors, vroege Fleetwood Mac, Scott Walker, Steely Dan, Can en Vanilla Fudge en zelfs vleugen Golden Earring (albumopener Rollercoaster lijkt gebaseerd op de geweldige riff van Moontan’s Vanilla Queen) te horen.

Harvey schreef en produceerde het album zelf en nam ook de zang, drums en (gedeeltelijk) gitaren voor zijn rekening. Toetsenman Dan Hostie, bassist Ethan Philips en gitarist Sergio Rios vervolmaken zijn geweldige band. Wildest Dreams klinkt als een heerlijke, groovy psychedelische trip die zowel tijdloos is als herinneringen oproept naar de glorieuze jaren 70. Opvallend genoeg werd het album, dat in een week werd opgenomen, al twee jaar geleden afgerond en pas kortgeleden door platenlabel Smalltown Supersound opgepakt.

Wildest Dreams, merendeels uit dikke jamlike songs opgetrokken, klinkt als de perfecte soundtrack van een lekker hedonisch L.A. feest waar je nooit meer weg wilt gaan. Het is tevens het album dat de legendarische status van DJ Harvey alleen maar groter maakt.  1. Rollerskates
  2. Boosh
  3. Last Ride
  4. 405
  5. Pleasure Swell
  6. Gypsy Eyes
  7. Yes We Can Can
  8. She Loves Me Not
  9. Off The Lip
  10. Scorpion Bay