×

Recensie

Alternative

25 november 2015

Cocteau Twins

Love's Easy Tears

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: 4AD

Love's Easy Tears Cocteau Twins Alternative 4 Cocteau Twins – Love’s Easy Tears Written in Music https://writteninmusic.com

Het fraai getitelde Love’s Easy Tears verscheen minder dan een half jaar na het album Victorialand en liet een steviger geluid horen. De titeltrack vormde het grootste contrast met Victorialand: pittige gitaarclimaxen waar Frasers vocalen nog net tegenop konden. Een interessante opener maar vergeleken met bijvoorbeeld Lorelei (1984), een eveneens stevige track, was Love’s Easy Tears minder memorabel en rijk.

Op basis van de titel had de track Those Eyes, That Mouth best een hommage aan Liz Fraser kunnen zijn. De muziek was fraai: een boeiende spanningsopbouw in de (meerstemmige) coupletten en een verlossend, harmonieus en verslavend refrein. Het weldadige Sigh’s Smell Of Farewell liet serene zang horen en hoge, effectvolle noten op de gitaar die een pakkende melodie speelden; niet zelden trokken luisteraars een vergelijking met Silent Night.

Later in 1986 werd Love’s Easy Tears ook op cd uitgebracht, toen nog een relatief nieuw medium. Op de cd-versie was het prachtige Orange Appled toegevoegd. Een rijke song met een steviger ritme. Net als op Those Eyes, That Mouth, ook hier een bevrijdend en verslavend refrein, verfraaid door klokgelui, een smaakvol geluidseffect dat de band op het eerdergenoemde Lorelei ook al had ingezet. De korte, diepe break vervolmaakte deze bonussong helemaal waardoor de cd-versie van Love’s Easy Tears eigenlijk als de definitieve versie van de ep kon worden beschouwd.

Officiële releasedatum: 1 – 9 – 1986  1. Love's Easy Tears
  2. Orangle Appled
  3. Sigh's Smell Of Farewell
  4. Those Eyes, That Mouth