×

Recensie

Alternative

22 april 2016

Bleached

Welcome The Worms

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: dead oc

Welcome The Worms Bleached Alternative 3.5 Bleached – Welcome The Worms Written in Music https://writteninmusic.com

Drie jaar na hun debuut Ride Your Heart en vele (tumulteuze) optredens verder komt Bleached met Welcome The Worms. De plaat, opgenomen in de Californische woestijn, laat een trio horen dat zelfvertrouwen en vastberadenheid uitstraalt.

Het album klinkt opvallend helder, compact en direct. De stevige pop-punk van Bleached knalt 10 nummers lang overtuigend de speakers uit. Hier en daar een koortje, dan weer een stevige uithaal op de gitaar en nu en dan een lekker toetsenlijntje; Welcome The Worms is pakkend luistervoer. Keep On Keepin’ On is de puike opener. Een lekker doorstampende track uit het boekje. En die koortjes, die zijn de kers op de taart. Het sterke Sleepwalking laat verderop een treffende, onrustige baspartij en vervormde vocalen horen.

Bestond Bleached voorheen slechts uit de zusjes Jennifer en Jessica Clavin, inmiddels heeft het duo vesterking gekregen van bassiste Micayla Grace. Klaar voor de festivals zou je kunnen zeggen. Hoewel Welcome The Worms niet van begin tot eind blijft boeien – de stijl die de band hanteert biedt niet echt veel speelruimte – komt er nog genoeg goed materiaal voorbij: Wednesday Night laat horen dat het tempo niet altijd hoog hoeft te liggen. Bleached roept hier – en ook elders trouwens – herinneringen op aan het typisch Amerikaanse, even stevige als pakkende werk van bijvoorbeeld Joan Jett en Weezer. Desolate Town laat wat zwaardere rock horen en hoewel geen hoogvlieger, geeft een track als deze het album wat meer reliëf.  Dat geldt ook zeker voor I’m All Over The Place (Mystic man), een midtempo song die even lekker de diepte in gaat en je in een bad van pompende baslijnen, lekkere gitaarnoise en een dot galm onderdompelt.

Het afsluitende Hollywood, We Did It All Wrong is weer een mooi staaltje brutale pop-punk van alle tijden en een van de songs op Welcome The Worms die dit jaar tot een publieksfavoriet kan gaan uitgroeien. En zo staan er dus nog wel meer potentiële live-klappers op dit lekkere tweede album van Bleached.

Tracklisting Welcome The Worms:

1. Keep On Keepin’ On
2. Trying To Lose Myself Again
3. Sleepwalking
4. Wednesday Night Melody
5. Wasted On You
6. Chemical Air
7. Sour Candy
8. Desolate Town
9. I’m All Over The Place (Mystic Mama)
10. Hollywood, We Did It All Wrong  1. Keep On Keepin' On
  2. Trying To Lose Myself Again
  3. Sleepwalking
  4. Wednesday Night Melody
  5. Wasted On You
  6. Chemical Air
  7. Sour Candy
  8. Desolate Town
  9. I'm All Over The Place (Mystic Mama)
  10. Hollywood, We Did It All Wrong