×

Recensie

Jazz

28 januari 2019

Ant Law

Life I Know

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Edition Records

Life I Know Ant Law Jazz 4 Ant Law – Life I Know Written in Music https://writteninmusic.com

Met Ant Law hebben we gelijk weer zo’n zeer getalenteerde Britse jazzgitarist te pakken. Life I Know is zijn derde album en debuut voor het belangrijke Edition Records.

Wat gelijk al opvalt als je de albumhoes bekijkt terwijl Movies, de sterke eerste track van het album speelt, is dat Law met pianist Ivo Neame (Phronesis), drummer James Maddren, contrabassist Tom Farmer en saxofonist Mike Chillingworth een buitengewoon interessante groep muzikanten om zich heen verzameld heeft. Muzikanten die zich binnen de Britse jazzscene al ruimschoot bewezen hebben.

Law schreef voor Life I Know een reeks ijzersterke composities die niet alleen zijn eigen spel in de schijnwerpers zet maar ook de muzikanten volop ruimte geeft om hun geweldige kwaliteiten te laten horen. Luister naar prachtcomposities als Searching en Aquinilus en je hoort vakmanschap en spelplezier in een prachtige symbiose. Fascinerend in spel, rijk in klank. Met het ingetogen Pure Imagination speelt Law subtiel een weergaloos mooi thema dat kamerbreed over de speakers het hart binnenkomt.

Fraai ook dat Indiase intro van Laurvin Glaslowe. Law is een groot fan van het konnakoli zingen wat je als Introducing To Laurvin Glaslowe hoort en door vriend Asaf Sirkis gesproken wordt. De prachttrack die er op volgt kent een mooie hoofdrol voor Neame. Wat een geweldige pianist is hij toch. Hoogtepunt van het album is het lang uitgesponnen The Act Itself, dat steeds weer in lagen verandert en van rijk in melodie naar dissonant en lekker heftig verloopt. Het is een fascinerende compositie waarin geweldig gemusiceerd wordt en die bij meerdere luisterbeurten steeds weer meer prijsgeeft.

Albumafsluiter Credits ontstond uit een solo gitaarstuk dat door de muzikanten in de studio tot een echt bandstuk werd omgebouwd. Met opvallend genoeg Law achter de piano. Een mooi introspectieve compositie die een fraai einde aan het album geeft.

Ant Law verdient veel aandacht. Hij is niet alleen een geweldig gitarist die vanuit een breed muzikaal spectrum speelt, hij is ook nog eens een sterke componist die met elk album een grote groei laat horen. Life I Know is een echte aanrader en Law de man die maar heel snel naar Nederland moet komen om concerten te geven.  1. Movies
  2. Searching
  3. Aquilinus
  4. Pure Imagination
  5. Introduction to Laurvin Glaslowe
  6. Laurvin Glaslowe
  7. The Act Itself
  8. Credits