×

Recensie

Rock

16 december 2013

A Perfect Circle – Three Sixty (deluxe

A Perfect Three Sixty (deluxe edition)

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Virgin

A Perfect Three Sixty (deluxe edition) A Perfect Circle Rock 4 A Perfect Circle – Three Sixty (deluxe edition) Written in Music https://writteninmusic.com

Met een ware Greatest Hits compilatie onder de titel Three Sixty laat A Perfect Circle weer van zich horen. De roemruchte band uit Los Angeles, opgezet door bassist/songschrijver Billy Howerdel en (Tool) zanger Maynard James Keenan, maakte met al hun drie albums Mer de Noms (2000), Thirteenth Step (2003) and Emotive (2004) grote indruk maar live bleken ze nog indrukwekkender.

Natuurlijk wachten alle Tool fans op een nieuw album van die band maar het Maynard James Keenan zijproject A Perfect Circle bleek vanaf hun debuut ook grote indruk te maken. Opgezet met Tool gitaarroadie Billy Howerdel bleek A Perfect Circle al net zo donker als Tool maar met meer melodie en toegankelijkheid. Hun meesterlijke debuut Mer de Noms uit 2000 bleek de perfecte start. Het tweede album Thirteenth Step bleek al net zo goed en ook live groeide de band uit naar zeer grote hoogten. De band werd zelfs een van de grote lievelingen in het live circuit. Het merendeels met opvallende covers gevulde album Emotive was zeker niet slecht maar maakte absoluut minder indruk dan de twee voorafgaande albums. Na een lange tour na dit laatste album viel de band voor onbepaalde tijd uit elkaar.

Nadat Keennan met Tool 10.000 Days en Howerdel, onder de naam Ahes Divide, met een solo project Telling Myself It’s Allright indruk maakten was het vervolgens eerst in 2008 en pas echt in 2010 weer tijd om met A Perfect Circle op te gaan treden. Met Three Sixty is er nu een dubbeldikke verzamelaar verschenen, waarnaast tracks van alle albums ook de erg mooie nieuwe track By And Down te vinden is, de eerste studio opname van de band in 10 jaar. Daarnaast zijn er ook nog 3 uitstekende live opnamen van 3 Libras, Gravity en Fiddle and The Drum op de deluxe editie te vinden. De band maakt live echt alles waar wat ze op albums al zo geweldig vastleggen.

De band heeft ook een gelimiteerde box set aangekondigd onder de titel : A Perfect Circle Live: Featuring Stone And Echo. De collectie, die focust op de live optredens van 2010-2011 heeft een DVD van het concert dat A Perfect Circle in augustus 2011 gaf in Red Rock’s in Morrison, Colorado. Daarnaast komt er ook een 3 CD collectie van live optredens uit.

Tracklisting Three Sixty (deluxe edition)

CD1:

 1. The Hollow
 2. Rose
 3. Judith
 4. Orestes
 5. 3 Libras
 6. The Package
 7. Weak And Powerless
 8. The Noose
 9. The Outsider
 10. Blue

CD2:

 1. Imagine
 2. Passive
 3. People Are People (live)
 4. Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The War Drums
 5. When The Levee Breaks
 6. By And Down
 7. 3 Libras (live)
 8. Gravity (live)
 9. Fiddle and The Drum (live)