×

Aankondiging

09 februari 2015

Nieuwe albums van Scorpions, Europe en Toto in aantocht

Geschreven door: Richard Verbrugge

Niet meteen wegklikken, u bent niet aanbeland in een programma over Back To The Eighties. Natuurlijk waren de roemruchte jaren tachtig het decennium waarin Toto, Scorpions en Europe hun grootste successen vierden, maar geen van de genoemde bands is daarna gestopt. Daar leek het een paar jaar geleden wel op toen Scorpions hun afscheidstournee boekten. Tijdens die tournee kreeg de band zoveel positieve feedback en had men zoveel plezier dat ze terugkwamen op hun besluit. Zij melden zich binnenkort terug aan het muzikale front net als genregenoten Europe en Toto. Juist omdat dit soort bands uit de spotlights is verdwenen, zetten we ze graag weer een keertje aan.

Scorpions – Return To Forever

scorpionsretunrtoforevercdOprichter en gitarist Rudolf Schenker en zanger Klaus Meine vieren dit jaar het feit dat ze 50 jaar geleden (!) begonnen met Scorpions. Dat is een mijlpaal die maar heel weinig bands halen en die ze nu delen met o.a. The Who en The Rolling Stones. Om die continuïteit te eren hebben ze hun nieuwe plaat Return To Forever gedoopt. Het songmateriaal is een mix van nieuwe nummers en arrangementen uit de succesvolle Blackout en Love At First Sting periode. Recentelijk werd Scorpions de eerste Duitse artiest met meer dan 100 miljoen views op youtube voor de video van Winds Of Change. Een ongekend aantal, erkent Meine die de eerste zal zijn om te erkennen dat ze niet meer zo hip zijn als vroeger. Samen met zijn kornuiten heeft hij 19 nummers opgenomen waarvan er 12 op de cd verschijnen en 16 op de deluxe versie. Het album verschijnt op 23 februari 2015. De eerste single We Built This House kun je hieronder horen.

https://www.youtube.com/watch?v=aQpUCpVRUz8

Europe – War Of Kings

europewarkingscdEurope begon ooit als een gitaargeoriënteerde hardrockband die ooit sterk was beïnvloed door artiesten als Deep Purple, Led Zeppelin en Frank Marino. Het tweede album Wings Of Tomorrow werd in de jaren tachtig al bejubeld als een meesterwerk, maar tot een doorbraak leidde het niet. Dat gebeurde wel met het derde album The Final Countdown waarvan het titelnummer een wereldhit werd en nog steeds instant recognition oplevert. Het nummer leunt sterk op een keyboarddeuntje dat tal van mensen een verkeerd beeld van de band heeft gegeven en nog steeds kampt Europe met de naweeën van die hit. Na een paar jaar uit elkaar te zijn geweest, pakte men de draad weer op en leverde sterke albums af als Last Look At Eden en Bag Of Bones. Op 6 maart 2015 verschijnt het tiende Europe album met de titel War Of Kings dat werd geproduceerd door Dave Cobb (die ook de laatste schijf van Rival Sons produceerde). De eerste single (het titelnummer) kun je hieronder horen:

https://www.youtube.com/watch?v=jwU11s-ttOA

Toto – XIV

toto-xivNegen jaar na hun vorige studio album (Falling In Between) komt Toto toch nog met een nieuw album, getiteld XIV. Eerdere albums met Romeinse cijfers leverden de band grote successen op. Het tijdperk waarin de melodieuze rock de charts aanvoerde is echter voorbij. Toch hebben Lukather, Paich, Porcaro, Williams en co hoge verwachtingen van hun nieuwe album.

Keyboardist Steve Porcaro vertelt: ” We are treating this like it is Toto V, our follow-up to Toto IV. We just want to be the best version of ourselves that we can be. Be true to ourselves and make the best music we can. Entertain people which is what we were put on this Earth for.” Keyboardist David Paich voegt daaraan toe: “I think of Toto as a unit and a band that carries a responsibility when it goes out there in to the public consciousness. There is so much negativity and darkness that I think you have to be as Quincy Jones puts it, ‘beams of light that blast through the darkness’.”

Op 24 maart verschijnt het album bij Frontiers Record en op 30 mei speelt de band in de Ziggo Dome. De eerste single heet Orphan en kun je hieronder beluisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=BrnQORhbCWE