×

Aankondiging

07 juli 2017

Lost Horizons kondigt debuutalbum Ojalá aan

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Bella Union

Het debuutalbum van Lost Horizons mag nu al één van de albums genoemd worden waar flink naar uitgekeken mag worden. Ojalá wordt pas op 3 november verwacht maar met het 20jarig bestaan van Bella Union deze maand al aangekondigd.

Lost Horizons is de nieuwe band van Bella Union labelbaas Simon Raymonde, die natuurlijk bekend werd als bassist van Cocteau Twins, en oud Dif Juz (en ook Jesus and Mary Chain) drummer Richie Thomas. De mannen begonnen drie jaar terug reeds met het opnemen van nieuwe songs en hadden al snel door dat ze iets bijzonders in handen hadden. Veel van hun favoriete vocalisten werden gevraagd om de nieuwe songs extra kleur te geven.

Een eerste opname werd reeds in 2015 uitgebracht op 7 inch. Als dubbele A-kant met Rainy Day Record van Mercury Rev op de ene kant en Life Inside A Paradox van Lost Horizons, met gastvocalen van Sharon van Etten en Cameron Neal van Horse Thief, op de andere kant. Het bleek een prachtige track die verlangde naar veel meer. Nu ruim twee jaar later wordt dus eindelijk Ojalá aangekondigd, maar het blijkt wel om een overvol album met 15 tracks te gaan.

De vocalen op het album worden naast Cameron Neal en Sharon van Etten verzorgd door onder meer Marissa Nadler, Sharon Van Etten en de geweldige Tim Smith (voorheen voorman van Midlake).

Een nieuwe track werd deze week reeds vrijgegeven: The Places We Have Been, met gastvocalen van Innocence Mission’s Karen Peris.