×

Aankondiging

21 maart 2012

Americana heet het nieuwe album van Neil Young & Crazy Horse

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Warner

Op 1 juni verschijnt Americana, het eerste album van Neil Young & Crazy Horse in negen jaar. Crazy Horse bestaat nog steeds uit Billy Talbot, Ralph Molina en Poncho Sampedro.

Americana is geproduceerd door Young, John Hanlon en Mark Humphreys en is een verzameling van klassieke Amerikaanse folksongs. Ten tijde van het ontstaan van deze klassiekers werden sommige tracks zelfs “protest songs”, “murder ballads” of liederen voor de “gewone man” genoemd.

Americana kijkt ver terug in de muziekgeschiedenis. Songs als Tom Dooley en Oh Susannah zijn geschreven in 1800, waar andere zoals This Is Your Land en Get A Job uit de twintigste eeuw stammen. Alle composities zijn echt Amerikaans erfgoed. Ze nemen de luisteraar mee naar het verleden om zo een beeld van die tijd te schetsen. De tracks mogen dan wel een Amerika laten zien dat in feite niet meer bestaat, maar alle emoties en verhaallijnen zijn 200 jaar later relevanter dan ooit. De teksten laten dezelfde zorgen zien als de mensheid nu heeft, en zijn zeer toepasselijk in deze tijden van economische crisis.

 

Tracklisting Americana:

 1. Oh Susannah
 2. Clementine
 3. Tom Dooley
 4. Gallows Pole
 5. Get A Job
 6. Travel On
 7. High Flyin’ Bird
 8. She’ll Be Comin ’Round The Mountain
 9. This Land Is Your Land
 10. Wayfarin’ Stranger
 11. God Save The Queen