×

Prijsvraag

18 februari 2019

Tickets te winnen voor Ida Nielsen in Q Factory, Amsterdam

Geschreven door: WiM Redactie

Prince’ voormalige bassiste Ida Nielsen staat 9 maart Q Factory in Amsterdam en 10 maart in TivoliVredenburg in Utrecht. Written In Music volgt Nielsens carrière al jaren op de voet en mag 2 x 2 tickets weggeven voor de show in Q Factory.

ida22

De funk zit Ida Nielsen in het bloed. De bassiste timmerde al lekker aan de weg als solo-artiest en korte tijd als bandlid van Zap Mama. Ze bracht onder de vlag Bassída in 2007 haar debuutalbum Marmelade uit. Nielsen staat bekend om haar slapfunk basstijl en is duidelijk beïnvloed door funklegendes als Larry Graham, Bootsy Collins en Marcus Miller. In 2010 kwam ze op Prince’ netvlies, die haar voor zijn Europese tournee inlijfde. Zo speelde zij onder meer mee tijdens de show in het GelreDome in 2010, Prince eerste in Nederland sinds 2002. Hij was gecharmeerd door haar spel en ze mocht blijven. Zo speelde ze ook mee tijdens de legendarische reeks shows op North Sea Jazz. “Ik had elke avond letterlijk een plekje op de eerste rij bij een van ‘s werelds beste performers”, zo zei ze in 2016 tegenover Written in Music. Toen Prince de New Power Generation inruilde voor zijn all female rock band 3rdEyegirl was Nielsen de enige muzikant in zijn band die de overstap maakte. Met die band nam ze het album PlectrumElectrum op en deed ze onder meer de reeks shows in Paradiso mee. Nielsen was tot Prince’ onfortuinlijke overlijden in 2016 de enige vaste waarde in zijn band.

Sindsdien heeft ze haar solocarrière weer opgepakt. In 2016 bracht ze haar album TURNITUP uit. Onlangs volgde het nieuwe album Time 2 Stop Worrying (bout the weird stuff)‎. “Ditmaal kwam het allemaal meer organisch tot stand. Ik heb op vrijwel alle tracks gebruik gemaakt van live drums, dat geeft het werk een heel andere dynamiek. Muzikaal schurk ik tegen een ‘old school funk’ geluid aan”, zo omschreef ze het geluid van het album vorig jaar tegenover Written in Music. Live is ze naar eigen zeggen ook sterker dan ooit. “Daar ligt mijn passie. Ik besef dat ik me heel gelukkig mag prijzen dat ik de kans heb om met eigen muziek te kunnen blijven optreden en dat er mensen komen kijken. Dat is niet iedereen gegeven. Dat wil ik dus zo lang mogelijk blijven doen.”

Wil je kans maken op kaartjes voor de show in Q Factory op 9 maart? Beantwoord dan onderstaande vraag:

Uit welk land is Nielsen oorspronkelijk afkomstig?

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **

Deze prijsvraag loopt t/m maandag 24:00 uur 25 februari 2019.