×

Prijsvraag

14 januari 2016

Kaarten te winnen voor Janis Joplin film

Geschreven door: WiM Redactie

De nieuwe documentaire Janis: Little Girl Blue draait vanaf 21 januari in de Nederlandse bioscopen. De voor een Oscar genomineerde documentairemaakster Amy Berg (Deliver Us From Evil, West of Memphis) duikt in de wereld van blueslegende Janis Joplin. Wij mogen 5×2 kaarten voor een speciale voorpremière weggeven.

Janis: Little Girl Blue verteld het levensverhaal van de Amerikaanse muzieklegende Janis Joplin die met haar soulfulle tegelijk heerlijk rauwe stem en klassieke songs als Me and Bobby McGee de wereld veroverde. Na haar veel te vroege dood kreeg steeg haar ster nog groter en verkocht ze miljoenen albums. Ze werd een voorbeeld voor vele vrouwelijke rockartiesten.

In Janis: Little Girl Blue geeft de Oscargenomineerde filmmaakster Amy Berg (Deliver Us From Evil) ons een unieke kijk in de hoogte en dieptepunten uit het leven van Janis Joplin. We zien haar jeugd en het succes, de staande ovatie tijdens het beroemde optreden op het popfestival Montery in 1967 en we zien haar volledig uit haar dak gaan tijdens Woodstock in 1969. Maar de film toont ook het heroïnegebruik dat haar uiteindelijk fataal wordt.

Voor een speciale voorpremière op woensdag 20 januari om 21:20 in het Filmtheater Hilversum (Herenplein 5, Hilversum) mogen wij 5×2 kaarten wegegeven. Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op die kaarten en zie de film voor elke andere muziek fan.

Vraag: Hoeveel solo albums maakte Janis Joplin en noem de titels….

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **