×

Prijsvraag

08 september 2016

Daniele Gatti – Ouverture voor een Dirigent DVD’s te winnen

Geschreven door: Dick Hovenga

In het najaar van 2016 treedt de Italiaan Daniele Gatti aan als de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Regisseur Carmen Cobos maakte een portret van de in Milaan geboren Gatti, een self-made man die op eigen kracht de top wist te bereiken. Wij mogen drie exemplaren van de DVD weggeven.

De film laat zien hoe de dirigent het 100-koppige Concertgebouworkest met verve bespeelt en toont een eigenzinnige Gatti voor wie alleen de componist telt. Volgens hem geldt: hoe dichter je bij de partituur blijft, hoe meer je de componist recht doet.

In Daniele Gatti – Ouverture voor een Dirigent schetst Carmen Cobos een indringend beeld van Gatti’s jeugd en zijn muzikale ontwikkeling. Tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Amsterdamse Concertgebouw ontmoeten we Gatti als eigenzinnige dirigent en kunstenaar. De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en over hoe zijn ouders zijn liefde voor de muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld.

Om een van DVD’s te kunnen winnen moet je de volgende vraag goed beantwoorden. Noem nog twee films die Carmen Cobos maakte.

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **