×

Nieuws

30 december 2011

Zaterdag 4 februari komt Whitehorse naar La Truitte

Geschreven door: Dick Hovenga

In onze favoriete club in de Belgische Ardennen zullen ook in 2012 weer vele spannende optredens gaan plaatsvinden. Op zaterdag 4 februari bijt het Canadese Whitehorse de spits voor dit nieuwe jaar af.

Whitehorse is een Canadees indierock/folkduo, bestaande uit Luke Doucet en Melissa McClelland. Beiden hadden ieder afzonderlijk een succesvolle carrière in de muziek en werkten al regelmatig samen. Maar nadat privé de vlam oversloeg -het koppel trouwde in 2006- was een muzikale verbintenis een kleine stap. Onder de naam Whitehorse treden Luke en Melissa samen op.

In harmonieuze samenzang speelt Whitehorse levendige, meeslepende rootsnummers met elementen van country, rock en folk. Op het podium gebeurt live veel; zo speelt Melissa basgitaar, keyboards, electrisch gitaar en ‘stomping box’. En terwijl Luke kick-drum en gitaar bespeelt, wordt dit alles verdubbeld met behulp van ‘loops’. Een soort circusproductie dus. En het resultaat mag er wezen; een goede band!

In de zomer van 2011 verscheen hun eerste, titelloze album. Whitehorse is in Europa voor enkele exclusieve shows waaronder Paradiso Amsterdam. Melissa en Luke hebben ‘s middags om 14:30 opnames bij de VPRO radio in Hilversum en ‘s avonds staan ze op het podium van La Truite Live!

Het optreden van Whitehorse in La Truitte op zaterdag 4 februari, start om 20.30 en kost maar 8 euro.

Agenda La Truite Live! tot nu toe:

  • 25/02 – Jude Johnstone – Singer / Songwriter (USA)
  • 18/03 – Blackberry & mr. Boo-Hoo -Delta Blues (FR)
  • 20/05 – Carrie Clark & the Lonesome Lovers – Jazzy Country Blues (USA)
  • 10/06 – Isabeau et les Chercheurs d’Or – Franstalige Gipsy Folk (CA)