×

Nieuws

10 september 2014

WiM Presents: Jef Neve

Written in Music presents: Jef Neve

Geschreven door: WiM Redactie

Jef Neve

Met veel trots kondigen wij ons vijfde Written in Music concert aan. De geweldig getalenteerde Vlaamse pianist Jef Neve zal op zaterdag 18 oktober in Alkmaar 2 zeer speciale concerten geven. Zijn nieuwe album (waarvan de titel nog niet bekend is) komt de dag voor de optredens uit en wij hebben de exclusieve primeur.

‘s Avonds geeft hij een concert waarin zijn nieuw album centraal staat en waarbij zeker ook ruimte is voor oude favorieten. Op de middag geeft Jef een extra, wat korter, concert wat geheel in het teken van zijn nieuwe album staat.

Lees meer én bestel kaarten op: https://writteninmusic.com/concerten/jef-neve/

De locatie is wederom de in het fraaie oude centrum van Alkmaar gesitueerde schuilkerk. Het concert ‘s avonds begint om 20:30 uur en kost € 25,-. Het middagconcert begint om 16:00 uur en kost € 15,-.
Jef is na beide concerten aanwezig. Je kan zijn nieuwe album (of vorige albums) kopen, laten signeren of een praatje met hem maken.

Over Jef Neve

Nobody Is IllegalMet zijn trio kreeg hij in 2004, met hun derde album Nobody Is Illegal, de optimale aandacht. Het album liet een jong en zeer gepassioneerd trio horen dat verrassende, onvoorspelbare jazz vermengde met klassiek en (alternatieve) pop. Pianist Jef Neve, die naast voortreffelijk pianist ook verantwoordelijk was voor de geweldige composities, viel op als één van de meest veelbelovende muzikanten en componisten die de Benelux in lange tijd had voortgebracht.

Jose James & Jef NeveTien jaar later is Neve een meer dan gevestigde naam geworden binnen het muzieklandschap. In het afgelopen decennium bouwde hij niet alleen met zijn trio een wereldstatus op maar werkte hij ook met uiteenlopende muzikanten als José James en Gabriel Rios samen. Daarnaast schreef Neve soundtracks, zoals die van de vermaarde film De Helaasheid der Dingen, en was hij als pianist te horen op de filmscore van de met Oscars bekroonde film The Artist. Hij schreef, geheel trouw aan zijn klassieke opleiding, ook nog eens 2 conciertos die hij in uitverkochte zalen met het Brussels Symphonic uitvoerde.

Een geheel nieuwe stap zet Jef Neve met zijn eerste soloalbum dat een dag voor onze Written in Music concerten in geheel Europa (!!) in de winkels komt te liggen. Opgenomen in de fameuze Abbey Road studio’s in Londen, in dezelfde ruimte waar The Beatles hun meeste songs opnamen, voegt Neve een enerverende collectie nieuwe composities aan zijn rijke oeuvre toe. Zowel de indrukwekkende nieuwe, eigen composities als zeer verrassende herinterpretatie van stukken van anderen weet hij vakkundig naar de eeuwigheid te spelen. Het nieuwe album zal daarmee zonder twijfel een hoogtepunt in zijn rijke oeuvre genoemd gaan worden.

Beluister Jef én bestel kaarten op: https://writteninmusic.com/concerten/jef-neve/