×

Nieuws

09 oktober 2019

Win tickets voor Michael Hutchence filmpremière in Paradiso

Geschreven door: WiM Redactie

Op maandag 14 oktober gaat de documentaire Mystify: Michael Hutchence in première in Paradiso, een film die een openhartig en intiem beeld schetst van de in 1997 overleden INXS-frontman Michael Hutchence. Regisseur Richard Lowenstein is die avond aanwezig om vragen vanuit het publiek te beantwoorden. Written in Music mag 2 x 2 tickets voor deze première weggeven.

Michael Hutchence was voor velen een ongrijpbaar enigma. Enerzijds de onverschrokken en uitbundige voorman van één van de grootste groepen ter wereld. Anderzijds een schuwe, verlegen en wispelturige man. Op het eind van zijn leven leek hij alles kwijt te zijn dat hij in de jaren daarvoor had opgebouwd. Zijn band werd als een stelletje ‘has beens’ gezien door de muziekpers, de roddelpers smulde onderwijl van zijn onfortuinlijke relatie met Paula Yates. Een situatie die zijn muzikale erfenis weinig goeds heeft gedaan. Toch zijn klassiekers als Never Tear Us Apart, Need You Tonight, Suicide Blonde en Original Sin onvervalste klassiekers die door Hutchence’ onfortuinlijke einde iets aan glans hebben verloren.

Met Mystify: Michael Hutchence wil filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel geven. Lowenstein regisseerde veel van de INXS-videoclips en kon voor dit document putten uit een buitengewoon archief met privéfilms van band- en familieleden, voormalig geliefden en zelfs filmmateriaal dat door Hutchence zelf is geschoten. In de film vertellen familieleden, oud-managers, bandleden, collega’s als Bono (U2) en zelfs oud-geliefden als Michele Bennett, Kylie Minogue en Helena Christensen over hun tijd met Michael. Doordat hun stemmen onder het archiefmateriaal zijn gezet, levert dit een krachtig en intiem portret van het leven van een rockster op.

Kaarten voor de première zijn nu te koop via de website van Paradiso. Regisseur Richard Lowenstein is tijdens de première in Paradiso aanwezig en beantwoordt na de vertoning vragen uit het publiek. Written in Music mag tweemaal twee kaarten weggeven. Laat ons weten waarom juist jij bij deze première aanwezig moet zijn en wie weet ga jij maandag naar Mystify: Michael Hutchence.

    Naam *

    Email *

    Antwoord *

    Deze prijsvraag loopt t/m zondagavond 13 oktober 2019.

    Mystify: Michael Hutchence is vanaf donderdag 24 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.