×

Nieuws

11 februari 2014

Win kaarten voor Birth of Joy in Hedon Zwolle

Het lijkt erop dat Nederland rock ’n roll eindelijk begint te begrijpen. Waar in onze buurlanden België en Duitsland rock- en metalbands op handen worden gedragen en ons eigen lichtpsychedelische bluesrocktrio Birth Of Joy in een land als Frankrijk beroemd mag worden genoemd, is Nederland vaak wat stugger en braver als het aankomt op het harde gitarengenre. Maar de laatste tijd lijkt er een verschuiving plaats te vinden in ons door singer-songwriters overspoelde landje.

Zo brak hardcore screamoband John Coffey afgelopen jaar tot eigen verbazing zo’n beetje alle Nederlandse popzalen en festivals af en werd harde rockmuziek dankzij platforms als Cortonville en labels als Suburban maar ook bij het grote publiek (De Wereld Draait Door) goed gepusht en kregen rambands als Drive Like Maria, De Staat, Vanderbuyst, Shaking Godspeed en Automatic Sam ineens veel aandacht, zowel van pers als publiek.

Birth Of Joy dus ook. Deze band heeft net zijn nieuwe plaat getiteld Prisoner wereldwijd uitgebracht. Geen vreemde zet als je bedenkt dat zanger/gitarist Kevin Stunnenberg, drummer Bob Hogenelst en organist Gertjan Gutman het heel best doen in het buitenland. De band mag in maart zelfs het South By Southwest festival in Texas aandoen en zal onder andere spelen in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Engeland.

Zal Prisoner Nederland definitief gaan wakker schudden en rock ’n roll eindelijk de binnenlandse waardering krijgen die het verdient? We zullen gaan zien. Het Zwolse poppodium Hedon is na een grondige verbouwing klaar voor een nieuw seizoen en Birth Of Joy mag het binnenlandse deel van zijn tour er overmorgen aftrappen. Een ticket kost 10,50 en daarvoor kun je een avond drie mannen volledig in hun element zien raggen. Wees erbij, want de mannen zijn vanaf volgende maand alweer het buitenland aan het platwalsen. Klik hier voor meer info en tickets.

Of… Win 2×2 tickets door de volgende vraag te beantwoorden:

Wat zijn de titels van de eerste twee platen van Birth Of Joy?

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **

Deze prijsvraag sluit donderdagmiddag 13 februari om 16.00 uur.

Livedata:

  • Donderdag 13 februari: Hedon, Zwolle
  • Vrijdag 14 februari: Merleyn, Nijmegen
  • Zaterdag 15 februari: Muziekgieterij, Maastricht
  • Zondag 16 februari: W2, Den Bosch
  • Vrijdag 21 februari: Paard van Troje, Den Haag
  • Zaterdag 22 februari: Xinix, Nieuwendijk
  • Vrijdag 28 februari: Asteriks, Leeuwarden
  • Zaterdag 1 maart: De Spot, Middelburg
  • Zaterdag 8 maart: Rotown, Rotterdam
  • Vrijdag 18 april: Paaspop, Schijndel