×

Nieuws

30 januari 2011

Weergaloze Teitur in de Amstelkerk

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: V2

Dat singer-songwriter Teitur ook op een heel simpele manier zijn songs naar de grootste hoogten weet te spelen bewees zijn akoestische concert voor genodigden zaterdag 29 januari in de Amstelkerk.

Om zijn nieuwe album Let The Dog Drive Home goede aandacht te geven was er afgelopen zaterdag 29 januari in de Amsterdamse Amstelkerk een concert georganiseerd door Teitur’ s platenlabel. Het concert, waar alleen prijswinnaars van prijsvragen (naast WiM deden ook de Plato winkels mee) en (een kleine delegatie) pers aanwezig was, had in de Amstelkerk een sfeervolle plek. De sfeer was optimaal, het publiek heerlijk stil en aandachtig en het geluid prima.

Teitur bracht een formidabele set songs uit zijn rijke oeuvre met een nadruk op de songs van zijn nieuwe album. Zichzelf afwisselend begeleidend op piano en gitaar klonken de songs puur en echt. Waar op de albums slimme en rake arrangementen die songs verrijken blijven de songs ook in gestripte versies optimaal staan. Juist dan valt op hoe knap melodieus de songs zijn opgebouwd en hoe mooi zijn teksten zijn. Hoogtepunten waren er volop maar opvallend was hoe goed de songs van zijn nieuwe album zijn. Freight Train kreeg een weergaloze versie mee, God, I Have So Many Things To Tell You blijkt in een kale versie bijna nog rijker in structuur en Betty Hedges is gewoonweg een van die zeldzaam goede popliedjes, zoals ze maar heel weinig gemaakt worden.

Teitur in Amstelkerk (© Inigo Garayo)Natuurlijk was er ook plaats voor het kortgeleden nog door Seal opgenomen You Get Me, wat in een Teitur versie toch overduidelijk de voorkeur houdt. Ook het fraaie I Was Just Thinking blijft een ware emotionele klassieker. Na vijf kwartier spelen en een dikke ovatie van een zeer enthousiast publiek, plaatste Teitur zich achter de desk om zijn albums te signeren en zijn fans alle aandacht te geven. Een artiest die na een geweldig concert ook nog alle tijd voor zijn fans neemt, verdient het om een groot publiek te verkrijgen.

In de wandelgangen werden meer concerten aangekondigd voor einde april/begin mei. Dan speelt Teitur met zijn band. We houden jullie op de hoogte!