×

Nieuws

07 december 2017

We Out Here: Prachtig platform voor nieuwe Brits jazz talent

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Brownswood Recordings

Op 9 februari zal het album We Out Here verschijnen. Een album waarop onder leiding van musical director Shabaka Hutchings, een keur aan nieuw Brits jazztalent bij elkaar gebracht is. Het dubbel vinylalbum verschijnt op Gilles Peterson’s Brownswood Recordings.

De tracks werden over een periode van drie dagen opgenomen en op het album zijn negen nieuwe tracks te horen van Moses Boyd (die onlangs zijn eigen EP Absolute Exodus uitbracht via Vinyl Factory), Maisha, Ezra Collective, Moses Boyd, Theon Cross, Nubya Garcia, Shabaka Hutchings, Triforce, Joe Armon-Jones en Kokoroko.

Zoals Brownswood het omschrijft kunnen wij het niet beter: ‘Surveying the way that London’s jazz-influenced music had spread outside of its usual spaces in recent years, this album bottles up some of the vital ideas emanating from that burgeoning movement’. Het label geeft met We Out Here inderdaad een mooi platvorm aan de nieuwe jazzgarde waar een ware DIY spirit hangt en waar iedereen druk bezig is elkaar te helpen bekendheid en dus publiek te krijgen.

Veel van de muzikanten van We Out Here zullen ook op tour gaan om het album extra glans te geven. Met een weekend in de fameuze Total Refreshment Center in Dalston zal op 25 t/ 27 januari de aftrap worden gegeven aan het project met optredens, panel discussies, het vertonen van de documentaire over het maken van het album en de scene die de inspiratie was.

We Out Here verschijnt op 9 februari via Brownswood Recordings en wij zullen de weken voorafgaand aan de release van het album in een mooie serie de muzikanten gaan introduceren.

Tracklisting We Out Here:

  1. Maisha – Inside The Acorn
  2. Ezra Collective – Pure Shade
  3. Moses Boyd – The Balance
  4. Theon Cross – Brockley
  5. Nubya Garcia – Once
  6. Shabaka Hutchings – Black Skin, Black Masks
  7. Triforce – Walls
  8. Joe Armon-Jones – Go See
  9. Kokoroko – Abusey Junction