×

Nieuws

10 juli 2014

Warpaint naar De Oosterpoort en TivoliVredenburg

Geschreven door: Natalie Polman

Label: Rough Trade Records

Alternatieve indieband Warpaint komt naar De Oosterpoort. Dinsdag 19 augustus zullen zangeres/gitariste Theresa Wayman, gitariste Emily Kokal, bassiste Jenny Lee Lindberg en drumster Stella Mozgawa de kleine zaal van de Groningse stadsschouwburg aandoen. Enkele maanden later zal de band een show geven in TivoliVredenburg in Utrecht.

Debuutalbum The Fool (2010) kreeg lovende kritieken en bracht Warpaint uit Los Angeles al op tour door Amerika en Europa en op festivals als Rock Werchter, Glastonbury en Coachella. De titelloze opvolger laat een meer verstild en meer elektronisch geluid horen, maar de liedjes blijven dromerig en een tikje psychedelisch. Verschillende media uitten zich zeer positief over de tweede langspeler van de vrouwenband, waaronder wijzelf .

De band werd in 2004 opgericht en bestaat dit jaar dus tien jaar. Warpaint stond eind juni op het nieuwe festival Down The Rabbit Hole, het jonge broertje van Lowlands. Voor wie het optreden in Groningen niet redt, kan dinsdag 25 november terecht in de Utrechtse TivoliVredenburg.

Klik hier voor kaarten voor de show in De Oosterpoort.

Klik hier voor kaarten voor de show in TivoliVredenburg.

https://www.youtube.com/watch?v=ie6plcFQ330