Nieuws

25 november 2016

Waarom wij van Thievery Corporation houden

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: ESL Music

Het uit Washington afkomstige Thievery Corporation bestaat dit jaar 20 jaar en dat willen we graag meevieren. De band onder leiding van DJ’s Rob Garza en Eric Hilton heeft in grote mate meegeholpen aan de soundtrack van vele muzikale levens van de afgelopen twintig jaar.

De band, die naast Garza en Hilton live ook uit Rob Myers, Loulou Ghelichkhani, Natalia Clavier, Frank ‘Booty Lock’ Mitchell. Mr. Lif, Jeff Franca en Ashish Vyas bestaat bracht de afgelopen twintig jaar een reeks albums uit die vernuftig waren gevuld met alles wat je van jazz, hiphop, electronic, alles uit Brazilië (van samba tot bossa), acid, klassiek Indiaas, afrobeat, Midden-Oosters, reggae en veel dub kunt samensmelten. Vaak heerlijk laidback in opvatting maar lekker opwindend in uitvoering.

Garza en Hilton startten, om de muziek met Thievery Corporation uit te kunnen brengen in 1996, hun eigen platenlabel ESL Music (Eighteenth Street Lounge Music). Op dat label brachten ze niet alleen al hun eigen werk uit maar ook werk van anderen, zoals de prachtige albums van de Argentijnse Federico Aubele. Daarnaast maakten de mannen honderden remixen die altijd die authentieke van dub doortrokken in jazzflavours gevatte Thievery-sfeer bevat.

Op 5 oktober jongstleden speelde de vrijwel volledige band in de studio van KEXP, een publiek radiostation in Seattle. Ze speelden daar vijf songs (Forgotten People, Le Monde, All That We Perceive, Amerimacka en Culture of Fear).

Wat een geweldig muzikaal feest werd daar gevierd! We willen je dit niet onthouden. Speakers open en blazen maar…. Op naar nog maar eens twintig jaar!!!