×

Nieuws

07 april 2017

Waarom wij van Depeche Mode houden!

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Mute

Met het nieuwe album Spirit net in de winkels en een grote wereldwijde tour met shows in Amsterdam en Antwerpen op komst is alle aandacht de komende periode weer volop op Depeche Mode gevestigd. Een mooi moment om onze liefde voor de band eens openbaar te maken. Vanaf volgende week beginnen we met een wekenlange special die niet alleen de geschiedenis van de band weergeeft maar tevens alle albums optimaal belicht.

Vanuit Basildon, Essex startte Depeche Mode in 1980 als electropop formatie met Vince Clarke als voornaamste songschrijver. Reeds een jaar later verscheen hun debuut Speak & Spell die door de wereldwijde hitsingle Just Can’t Get Enough direct succesvol was. Toen Clarke de band, direct na het debuut, verliet ontwikkelde Martin Gore zich tot belangrijkste songwriter. Per album groeide hij tot de fascinerende grootse vorm die hij op het voortreffelijke Music For The Masses maar vooral op meesterwerken Violator en Songs Of Faith and Devotion ten toon spreidde.

Met het wereldwijde succes van de band kwamen ook de drugs en de alcoholproblemen. Midden in die ellende verliet Alan Wilder, die zich na het vertrek van Clarke bij de band had aangesloten, de band. Maar de eenheid van jeugdvrienden Martin Gore, Andy Fletcher en David Gahan bleek te sterk en de band overleefde, werd alleen nog maar groter zelfs. Met Spirit, hun veertiende album, werd afgelopen maand een nieuwe mijlpijl bereikt.

Met een grote groep journalisten duiken wij de komende weken in de geschiedenis van Depeche Mode en leiden wij jullie door hun geschiedenis en hun albums. Wij hebben er ontzettend veel zin in!