×

Nieuws

08 januari 2015

Verrassende nieuwe muzikale stappen van Charlie Winston

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Sony

Van de Britse singer-songwriter en multi-instrumentalist Charlie Winston komt op 23 januari het nieuwe album Curio City uit. Een album wat in al zijn variatie wederom zijn grote talent laat horen.

Charlie woonde een flink aantal jaren in Frankrijk en werd daar op basis van zijn debuut Hobo en vervolgalbum Running Still een grote ster. Hij beleefde zijn doorbraak gelijk met Hobo in 2009, dat niet alleen daar de nummer 1 positie bereikte, maar bovendien met platina bekroond werd. Ook in landen als Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk werd de top 3 gehaald. Het vervolgalbum was opnieuw goed voor platina, waarmee de naam Charlie Winston definitief gevestigd werd.

Winston heeft zichzelf steeds vernieuwd: Hobo was een verfrissende singer-songwriterplaat waarop hij zijn vele gezichten liet zien, op Running Still waren dan weer juist invloeden van hiphop en punk te horen. Met zijn nieuwe album Curio City gaat hij weer een flinke stap verder. Het album gevat gelaagde songs dat zowel akoestische als elektronische elementen bevat. De inspiratie kwam voort uit de muziek waar hij in 2014 naar luisterde, zoals Daft Punk, Lorde, Alt-J en Jon Hopkins.

[youtube_sc url= uY-n30EXPyk]

*Charlie is de oudere broer van de al net zo getalenteerde singer-songwriter Tom Baxter. Beide mannen gebruiken hun middelste naam als artiesten achternaam.