×

Nieuws

05 maart 2013

Turboweekend in april in Nederland

Geschreven door: WiM Redactie

 De Deense synthpop band Turboweekend speelt op in april een aantal concerten in Nederland. Het viertal toert momenteel door Europa met het album getiteld Fault Lines, dat vorig jaar verscheen.

De heren kregen in 2007 hun eerste radiohit met hun eerste single Into You, een electropop track die in snel tempo populair werd in hoofdstad Kopenhagen. In datzelfde jaar werd de band onder andere nog geboekt voor het Roskilde Festival. In 2009 verscheen het tweede album Ghost Of A Chance, dat tevens de plaat werd waarmee de band doorbrak en voor diverse prijzen werd genomineerd. Turboweekend ging internationaal toeren en kwam met diverse hoogtepunten: single Trouble Is bereikte nummer één in de Duitse studenten playlist. Maar ook DJ Tiësto ging in 2010 een remix maken van de electropop track. Turboweekend is ook in Nederland al diverse keren op Radio 3 geweest. Hun singles On My Side en Fire Of The Stampede werden zelfs genomineerd voor songs van het jaar.

Nadat de viermansformatie in eigen land razend populair bleef, won de band in 2011 de Danish Music Awards voor beste Deense live act.

Concerten in Nederland:

Bandsamenstelling:

  • Martin Øhlers Petersen
  • Silas Bjerregaard
  • Morten Køie
  • Stig Møller