×

Nieuws

07 november 2013

Trivium Live In De Melkweg

Geschreven door: WiM Redactie

Zaterdag 8 februari komt de Amerikaanse metal band Trivium naar de Melkweg. Met hun vloeiende mix van thrash, death en metalcore is de band rond zanger/gitarist Matt Heafy uitgegroeid tot een van de grotere metalbands van deze tijd. In oktober verscheen het nieuwe en inmiddels zesde album Vengeance Falls, geproduceerd door David Draiman van Disturbed. De voorverkoop is afgelopen woensdag (6 november) begonnen.

Trivium doet de hoogtijdagen van bands als Metallica, Pantera, Testament en Machine Head in de jaren ’80/’90 herleven zonder daarbij enige concessie te doen aan originaliteit. De rauwe thrash metal gecombineerd met melodieuze death metal en bikkelharde metalcore geven de band een onmiskenbaar eigen geluid. Vooral het indrukwekkende stemgeluid van zanger Matt Heafy, dat het gehele spectrum van melodieus zingen tot uitzinnig van woede schreeuwen beslaat, weet de band naar grote hoogtes te stuwen.

Na tours met grootheden als Slayer, Metallica, Iron Maiden en Machine Had, kan Heafer van het touren nog steeds geen genoeg krijgen: “What’s cool about a tour is every night’s a party,” aldus de zanger. Met de jongen honden van Miss May I en Battlecross in het voorprogramma is er weinig reden om aan te nemen dat dit deze avond niet anders zal zijn.