×

Nieuws

10 oktober 2017

Toch nog een Sharon Jones & The Dap-Kings album!

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Daptone Records

Wat een prachtig nieuws vandaag! Niet verwacht toch gekomen: een album met songs die Sharon Jones & The Dap-Kings opnamen in het laatste jaar van hun samen zijn, voordat Jones aan de gevolgen van maagkanker overleed. Soul Of A Woman is een wonderschoon testament, niet alleen van de veel te vroeg overleden laatste Queen of Soul maar tevens van die steeds maar briljanter wordende Dap-Kings, de beste soulband van de laatste decennia.

Het jaar voor haar dood bleek niet alleen een jaar waarin Jones nog zoveel mogelijk op het podium met de haar zo geliefde Dap-Kings wilde staan maar bleek dus ook nog een jaar waarin in de studio opnamen werden gemaakt om de zangeres en band in de vorm van hun leven nogmaals vast te leggen. Een gedeelte van dat jaar werd vastgelegd in de fascinerende documentaire Miss Sharon Jones!, een liefdevol document gemaakt door de bekroonde filmregisseur Barbara Kopple.

Soul of a Woman, alleen die prachtige titel al, laat Jones & The Dap-Kings nog eenmaal in volle glorie horen. In totaal 11 songs die de emotie van Jones en haar band in volle glorie hebben vastgelegd. Dat ze alleen maar beter werden werd met elk nieuw album duidelijk. Soul of a Woman bewijst dat wederom. We moeten nog tot 17 november wachten voor het album in de winkels ligt maar een eerste voorproef is nu al uit: Matter of Time is een absolute prachttrack en de clip brengt de tranen in de ogen. En het besef dringt wederom tot je door: hoe zonde dat we miss Sharon Jones op een zo jonge leeftijd en nog zo in de bloei van haar leven, al moesten missen.