×

Nieuws

07 maart 2013

Tindersticks jubileumconcert in het Concertgebouw

Geschreven door: Dick Hovenga

Tindersticks komt op 29 oktober naar Nederland voor een speciaal jubileumconcert in Het Concertgebouw van Amsterdam. Het is dit jaar namelijk 20 jaar geleden dat de band, onder leiding van de vaste kern Stuart Staples (zang), David Boulter (keyboards) en Neil Fraser (gitaar) hun eerste en meteen vol lof ontvangen, titelloze, album uitbrachten.

Sinds 1993 zijn er van de band 9 studio albums verschenen, waarvan de meest recente, The Something Rain, uit 2012 dateert. Typisch voor de muziek van Tindersticks zijn enerzijds de literaire teksten, die op zwoele wijze en met een opvallende bariton stem worden voorgedragen en anderzijds de melancholische, indringende en meeslepende omlijsting daarvan. Ondanks de dramatiek die de sound van Tindersticks kenmerkt, wist de band altijd, maar zeker vanaf 1999 met het uitbrengen van Simple Pleasure, een toegankelijk en soulvol geluid neer te zetten.

Naar aanleiding van het 20-jarige bestaan, zal Tindersticks naast het uitbrengen van een “anniversary album”, waarover later meer informatie volgt, een jubileumtournee doen. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start op zaterdag 9 maart vanaf 10:00 uur.