×

Nieuws

24 oktober 2012

Tiger’s Milk: Een platenlabel met eten als oorsprong

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Tiger's Milk

Ceviche in het Londense Soho is in de afgelopen 6 maanden tot een ware hotspot uitgegroeid voor eten uit Peru en een ware traktatie voor elke culinaire en muzikale ontdekkingsreiziger. Na 44.000 Pisco Sours en ongeveer 25.000 geserveerde borden vol Puriviaans eten, heeft Ceviche eigenaar Martin Morales aangekondigd dat hij naast een kookboek onder de naam Ceviche: The Peruvian Cookbook, een in de lente van 2013 nieuw te openen restaurant in Oost Londen ook een platenlabel gaat beginnen. Tiger’s Milk Records is de naam van het label waarop hij originele 7-inch singles met vintage Peruviaanse klanken zal gaan uitbrengen.

Ceviche’s nieuwe restaurant ligt in het hart van Shoreditch , tegenwoordig de plek om uit eten te gaan in Londen. Het nieuwe restaurant zal naast een restaurant ook een Ceviche’s Bar en Pisco Bar en zelfs een groot uitgebouwde BBQ hebben en een plek waar bands kunnen spelen of DJ’s een goed feest kunnen bouwen. Het succes van Ceviche (gevestigd op Frith Street) is groots: Niet alleen is het restaurant avond aan avond uitverkocht, het kreeg ook in de pers geweldige recensies. En ook de Londense Peruvianen, altijd de meest kritische bezoekers, wisten het restaurant te vinden en waren niet alleen over het eten maar zeker ook over de Peruviaanse muziek heel erg te spreken.

Om die muziek een dikke extra kans te geven is Ceviche nu het eigen platenlabel Tiger’s Milk Records gestart. Op het label zullen alleen 7 inches worden uitgebracht met Peruviaanse tracks die altijd moeilijk verkrijgbaar waren en/of een link met Peruviaans eten hebben. Martin Morales, die vroeger een vermaard DJ was, heeft niet alleen voor zijn restaurant maar ook voor het label goed in de archieven van de Peruviaanse muziekgeschiedenis gezocht. Morales heeft voor Tiger’s Milk puur Peruviaanse muziek in gedachten.

Zoals eigenaar Martin Morales het zelf zegt: “Many of the songs we play at Ceviche are from the 60s and 70s and you can only get them on vinyl 7-inches that cost around £100 each. From urban latin funk from Lima, to Amazonian psychedelic chicha, many of these songs have laid undiscovered for over 30 years and customers have been asking us how they can get hold of these. So we are making these available in their original 7-inch format and in a beautiful package that pays respect to their heritage. We are passionate about bringing Peruvian food and culture to the UK and this fits into what we are doing”.

Naast het platenlabel zal ook het opvallende kookboek Ceviche: The Peruvian Cookbook gaan verschijnen. Het bevat meer dan 100 recepten en foto’s die de Peruviaanse keuken vieren. Het meeste van deze gerechten, zoals het zeer populaire Don Ceviche en Lomo Saltado maar ook het ‘moderne’ Peruvian Corn Cake, zijn al in het restaurant te verkrijgen. De keuken en dus ook het kookboek specialiseert zich op de keuken van Lima, de Andes en de Amazone.

Restaurant Ceviche is te vinden op 17 Frith Street in de wijk Soho in London. Niet alleen interessant voor het geweldige eten maar dus zeker ook voor de muziek. Ideale combinatie! De 7 inch singles zijn via hun website te verkrijgen.