×

Nieuws

08 oktober 2015

The Temperance Movement meldt zich terug aan het front

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Earache, PLG

De grootste Engelse rocksensatie van de voorbije jaren is zonder twijfel The Temperance Movement. Het vijftal ging aan de haal met tal van prijzen en won Best Newcomer en Best Debut Album nominaties in tal van media en werd door o.a. The Rolling Stones en Led Zeppelin leden getipt als de Engelse rockband voor de toekomst. Op zich niet zo vreemd want de muziek van de band is zwaar beïnvloed door deze rockiconen.

Het debuutalbum was fantastisch en de concerten waren memorabel. Na veel, heel veel optredens hebben de heren eindelijk de tijd gevonden om het zo belangrijke tweede album op te nemen. Op 15 januari 2016 verschijnt White Bear. De eerste single heeft Three Bulleits (geen tikfout) en kun je hieronder alvast beluisteren. De single is tevens het openingsnummer van het album dat 10 nieuwe nummers telt. Dat het vele toeren zijn impact heeft gehad blijkt wel uit de titel van het slotnummer: I Hope I’m Not Losing My Mind.

Het album verschijnt net als het debuut bij Earache Records en de eerste oplage zal in gekleurd vinyl verschenen. Het album is inmiddels voor te bestellen bij het label