×

Nieuws

10 november 2014

The Staves verrassen optimaal met Blood I Bled EP

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Atlantic

Als voorloper van hun begin februari te verwachten tweede album hebben de Britse The Staves een 3track EP onder de titel Blood I Bled uitgebracht. Een EP die optimaal doet uitzien naar het nieuwe album.

Waren wij al vol lof over hun debuut album Dead Born Grown van vorig jaar de drie zussen laten op de EP heel hard doorgegroeid te zijn. Open, Blood I Bled en America, de drie tracks die op de nieuwe EP staan, laten een grootse groei in zowel songschrijven als klankkleur horen. De arrangementen zijn rijk, soms zelfs weelderig, maar het zijn de stemmen van de drie zussen die hier weer optimaal gloriëren. Wat een ongelooflijke pracht!

Waren het enkele jaren geleden nog de zussen van The Unthanks die het allermooiste in de Britse folk lieten horen, hun rol lijkt nu door The Staves definitief te worden over genomen. Natuurlijk is deze nieuwe EP veel te kort om helemaal een goed beeld te vormen maar als dit de voorbode is wordt hun nieuwe, door Justin Vernon (Bon Iver) geproduceerde, album If I Was één van de allereerste hoogtepunten van het komende jaar