×

Nieuws

09 februari 2018

The Priest is back!

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Sony

Als er een band is die na het stoppen van Black Sabbath, synoniem staat voor heavy metal dan is het wel Judas Priest. De Britse band (ook uit Birmingham) debuteerde in 1974 en is al ruim vier decennia populair bij heavy metal fans over de hele wereld. Debet daaraan zijn veel goede nummers die zanger Rob Halford, gitaristen Glenn Tipton en KK Downing door de jaren heen hebben geschreven. Luister maar eens naar tijdloze klassiekers als Beyond The Realms Of Death, Victim Of Changes, Love Bites of The Sentinel. Bassist Ian Hill is er net als Halford en Tipton al vanaf het begin bij. Downing is een paar jaar geleden gestopt en werd vervangen door ‘jonge hond’ Richie Faulkner. Drummer Scott Travis heeft er ook al een kwart eeuw trommelwerk opzitten. De laatste Judas Priest albums waren degelijk, maar niet heel bijzonder. Laten we het zo zeggen: als een Priest fan voor zijn cd- of platenkast staat zal hij eerder oud werk dan nieuw werk uit de kast halen om te luisteren. Daar gaat wellicht verandering in komen.

Voor hun nieuwste en vermoedelijk laatste studioplaat Firepower huurde Judas Priest hun succesproducer uit de jaren tachtig in: Tom Allom. Om te zorgen voor een modern geluid werd het een samenwerking met Andy Sneap. Dat duo zorgt voor een sound die herinneringen aan de gloriedagen uit begin jaren tachtig. Het titelnummer van het nieuwe album doet fans al schuimbekkend uitkijken naar de release op 9 maart aanstaande.

Judas Priest begint hun tournee in Noord-Amerika met Saxon (die andere Engelse veteranen die onlangs hun 22e album uitbrachten) en komt in de zomer voor de festivals naar Europa. In Nederland staan ze op 6 augustus in 013 in Tilburg.

Hieronder alvast een nummer waarop Rob ‘The Metal God’ Halford laat horen dat hij op zijn oude dag nog steeds kan zingen als in zijn jonge jaren.