×

Nieuws

07 mei 2012

The Flaming Lips bloedt voor de kunst

Geschreven door: Edgar Kruize

Met Record Store Day bracht Flaming Lips het album The Flaming Lips and Heady Fwends uit, een album waarop de band rond Wayne Coyne allerhande samenwerkingen van de afgelopen tijd heeft gebundeld. Dit kleinood komt nu in wel heel bizarre vorm uit.

Op The Flaming Lips and Heady Fwends is de band verspreid over vier plaatkanten te horen in samenwerking met onder meer Chris Martin (Coldplay), Nick Cave, Ke$ha, Yoko Ono, Bon Iver, Erykah Badu en diverse andere artiesten. Het album is visueel prachtig (geen vinyl schijf is hetzelfde) en schiet muzikaal alle kanten op. Dat maakt ‘m niet overal even geslaagd, maar is voor een tussendoortje ook behoorlijk interessant te noemen. Zoals het vorige tussendoortje (de remake van Dark Side Of The Moon, samen met Henry Rollins en Peaches) dat natuurlijk ook al was.

Wayne Coyne heeft van een groot aantal van de gastmuzikanten aan het project een bloedmonster gevraagd. Waarvoor dat was, is nu duidelijk. Er worden in een gelimiteerde oplage van slechts 10 stuks vinyl-albums uitgebracht waarin het bloed van de betreffende artiesten vermengd is. Wie geïnteresseerd is, kan diep in de buidel tasten. Een exemplaar moet $2500 gaan kosten. Hier onder legt Coyne precies uit hoe het album in elkaar steekt… Geduld vereist, het is nogal een warrig betoog!

https://www.youtube.com/watch?v=z-A4I_Ib3to

Wie de albums met bloed er in verwerkt wil kopen, zal even geduld moeten hebben. Het is namelijk nog niet helemaal legaal om goederen te kopen met menselijk bloed er in verwerkt, zo meldt Coyne vandaag op Twitter. Website Stereogum heeft een fotoreportage over de speciale persing gepost.