×

Nieuws

23 juni 2023

The Dimmed: Eindelijk nieuw werk van John Ghost

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: sdban

Wij zijn dol op het Gentse John Ghost. Hun tweede album, het fascinerende en  geestverruimende Airships are Organisms, belandde pardoes op de tweede plek van onze jaarlijst. Maar dat was alweer 2019. The Dimmed is de eerste, en zeer belovende, track van hun in oktober dan eindelijk te verwachten nieuwe album Thin Air . Mirror Land.

John Ghost is de hemelbestormende band waarvan gitarist/songschrijver Jo De Geest dan wel de muzikaal architect is maar waarin Rob Banken (sax, klarinet. fluit), Wim Segers (vibrafoon, marimba), Karel Ceulenaere (toetsen), Lieven Van Pée (bas) en Elias Devoldere (drums) net zo bepalend zijn voor het bandgeluid.

Voor het nieuwe album dook de band in verschillende sessies de studio in om daar opnieuw met de Noorse producer Jørgen Træen (Jaga Jazzist, Electric Eye en verschillende projecten op het Hubro Record Label) hun sound opnieuw uit te vinden.

The Dimmed laat gelijk al een wat aardser geluid horen, iets verder weg van de futuristische sound van hun vorige album. De track klinkt meer akoestisch, maar al net zo hypnotiserend, onnavolgbaar en intrigerend. Een meer dan veelbelovende aankondiging van het nieuwe album.

https://johnghost.bandcamp.com/album/thin-air-mirror-land