×

Nieuws

26 januari 2013

Talk Talk op twee verschillende compilaties verzameld

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: EMI Records Ltd.

Met een deluxe heruitgave van singlesverzamelaar Natural History en de speciaal door voormalig Talk Talk voorman Mark Hollis gecompileerde onvoorspelbare verzamelaar Natural Order, zijn er tegelijktijdig 2 ‘nieuwe’ Talk Talk albums te verkrijgen.

Singlesoverzicht Natural History (****) verscheen reeds eerder in 1994 omdat een opvolger van meesterwerk Spirit Of Eden (1988) wat langer duurde en de platenmaatschappij de aandacht op de band wilde vasthouden. Het betreft dus de singles die uitkwam van hun eerste vier albums (Talk Talk, It’s My Life, The Colour Of Spring en het eerder genoemde Spirit Of Eden). In die nieuwe dubbele versie is naast een CD met alle Talk Talk singles ook een DVD bijgesloten met de video’s van de meeste tracks. Zo mooi als de stormachtige ontwikkeling van de band op audio te horen is zo heerlijk is het om in beeld de band volwassen te zien worden.

Natural Order (****1/2), samengesteld door voormalig Talk Talk voorman Mark Hollis, heeft niets met hits maar juist met favoriete albumsongs, b-kanten en zelfs een track van de verzamelaar Missing Links (de singles en b-kanten verzamelaar die volgde op het laatste album Laughing Stock) te maken. Het is een geweldige verzamelaar voor fans van de band of voor diegenen die naast de hits ook echt de diepte in willen. Echt prachtige tracks als For What It’s Worth, Chameleon Day en Have You Heard The News? worden door een sublieme b-kant als John Cope vergezeld. Natural Order is van buitengewone kwaliteit en laat, veel meer nog dan de singles verzamelaar Natural History zien wat voor een eigenzinnige, geweldige en invloedrijke band Talk Talk was.

Tracklisting Natural History:

CD:

 1. Today
 2. Have You Heard The News
 3. Talk Talk
 4. My Foolish Friend
 5. Such a Shame
 6. Dum Dum Girl
 7. It’s My Life
 8. Give It Up
 9. Living in Another World
 10. Life’s What You Make It
 11. Happiness Is Easy
 12. I Believe In You
 13. Desire

DVD:

 1. Today
 2. Talk Talk
 3. My Foolish Friend
 4. Such a Shame
 5. Dum Dum Girl
 6. It’s My Life
 7. Life’s What You Make It
 8. Living in Another World
 9. Give It Up
 10. I Believe In You

Tracklisting Natural Order:

 1. Have You Heard The News?
 2. Renee
 3. For What It’s Worth
 4. Chameleon Day
 5. April 5th
 6. Wealth
 7. John Cope
 8. Eden
 9. After The Flood (outtake)
 10. Taphead