×

Nieuws

06 juni 2013

TakeRoot Festival maakt eerste namen bekend

Geschreven door: Norbert Tebarts

De organisatie van het TakeRoot festival in Groningen heeft de eerste 7 namen bekend gemaakt. Op zaterdag 14 september zullen in de Groningse Oosterpoort onder meer de volgende acts te zien en horen zijn: Kris Kristofferson, Sean Rowe, American Aquarium, Diana Jones, The Milk Carton Kids, William Tyler en Strand Of Oaks. Alleen al met deze namen belooft het een prachtig festival te worden. En dan te bedenken dat er nog meerdere zullen volgen. Van de vandaag bekendgemaakte namen lichten we er nu 3 uit:

Kris Kristofferson

Kris KristoffersonMeest opvallende naam is die van countrylegende Kris Kristofferson. De bijna 77 jarige man uit Texas is al actief sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw, niet alleen als muzikant, maar ook als acteur. Hij is de maker van klassiekers als Me And Bobby McGee en Help Me Make It Through The Night en ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd productief. Zo verscheen eind vorig jaar van hem nog het album Feeling Mortal, dat op WiM liefst 4,5 sterren kreeg. Kristofferson is een legende. De komst van deze Highwayman (samen met Willie Nelson, Johnny Cash en Waylon Jennings was hij lid van de in 1985 opgerichte supergroep The Highwaymen) naar Groningen zal hoe dan ook leiden tot een volle zaal.

American Aquarium

American AquariumAmerican Aquarium is na ruim een jaar terug in ons land en dat belooft opnieuw een groot feest te worden. Dat zij daarvoor garantstaan bewees het vijftal vorig jaar bij hun optreden in Enschede en het jaar ervoor, toen ze de slotact waren van Blue Highways in Utrecht. Bijzonder is dat de teksten in veel gevallen helemaal niet zo vrolijk zijn. Frontman BJ Barham kan ondanks zijn jonge leeftijd geweldig schrijven over het leed dat liefde, drugs, drank en het leven ‘on the road’ kunnen bezorgen. De vrolijkheid ontstaat door hun geweldige southern rock/Americana in combinatie met het enthousiasme van ‘the boys from Raleigh’.

Diana Jones

Diana JonesDiana Jones wordt door liefhebbers in een adem genoemd met grootheden als Gillian Welch en Iris DeMent. En dat zegt wat! De Amerikaanse groeide als geadopteerd kind op in New Jersey. Toen ze jaren later op zoek ging naar haar roots in Tennessee, kwam ze ook in aanraking met de traditionele countrymuziek. Wat zij ongelooflijk goed kan is met weinig middelen veel brengen. De combinatie van haar prachtige rijpe stem, de goede teksten en de ingetogen muziek zal in Groningen bij menigeen de adem doen stokken.

Het is dit jaar de 16e editie van het festival, dat van 1998 tot en met 2006 in De Smelt (nu De Bonte Wever) in Assen werd gehouden. Vanaf 2007 is ‘the place to be’ De Oosterpoort in Groningen. De voorverkoop gaat via de kassa/website van De Oosterpoort, Free Record Shop, Plato, via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), de Ticketservice website, VVV’s en de overige bekende voorverkoopadressen.

Zodra meer namen bekend zijn, zullen we deze pagina updaten. Houd dus ook onze pagina op Facebook in de gaten. En volg ons op Twitter.