×

Nieuws

03 juli 2013

TakeRoot festival maakt 4 nieuwe namen bekend!

Geschreven door: Norbert Tebarts

De organisatie van het TakeRoot festival in Groningen heeft 4 nieuwe namen bekend gemaakt. Op zaterdag 14 september zullen in de Groningse Oosterpoort onder meer de volgende acts te zien en horen zijn: Dawes, Jimmy Lafave, Joe Pug en Hollis Brown.

Eerder al maakte de organisatie 7 andere (prachtige) namen bekend: Kris Kristofferson, Sean Rowe, American Aquarium, Diana Jones, The Milk Carton Kids, William Tyler en Strand Of Oaks. Met deze nieuwe namen wordt eens te meer duidelijk: liefhebbers van rootsmuziek zijn 14 september in Groningen. Iets meer info over de nieuwe 4 namen:

Dawes

Dawes_kleinOpvallende naam is Dawes. Deze band uit Los Angeles is in de VS flink aan de weg aan het timmeren. Dat doen ze met prachtige folkrock, die herinneringen oproept aan Jackson Browne. Luister hieronder eens naar het meesterlijk mooie Million Dollar Bill. Over meesterlijk mooi gesproken, dat is hun laatste album Stories Dont End ook. De band mag in Nederland dan nog niet zo heel erg bekend zijn, één ding is duidelijk: na TakeRoot is dat anders. Leuk weetje: BJ Barham, de zanger van American Aquarium, is een enorme fan van Dawes.

Jimmy LaFave

Jimmy LaFave_kleinDeze rasmuzikant behoeft eigenlijk geen introductie meer. De Texaan maakt immers al zo zo’n 3 decennia muziek, waarbij duidelijke invloeden te horen zijn van country, blues en rock. In 2012 kwam hij met het mooie album Depending On The Distance. Of het nou gaat om ballads of om uptempo rock, wat LaFave speelt, dat speelt hij met passie. Dat zal hij dus zeker ook doen op TakeRoot, waar Lafave trouwens geen vreemde van is. In 2001 trad hij namelijk al eens aan, toen nog in Assen. 2013 wordt een mooi weerzien, zeker weten!

Joe Pug

Joe Pug_kleinJoe Pug is een singer-songwriter uit Maryland. In 2012 bracht hij het mooie album The Great Despiser uit. Zijn muziek is te plaatsen in het hokje country/folk. Veel gehoorde vergelijkingen zijn namen als Woody Guthrie, Bob Dylan, John Prine en Steve Earle. Hoewel zijn muziek daar zeker door beïnvloed is, de vergelijkingen doen tekort aan het eigen mooie geluid. Reken tijdens TakeRoot op een intiem concert, met ademloos genietende bezoekers.

Hollis Brown

Hollis Brown_kleinMeest onbekende naam in het nieuwe rijtje is Hollis Brown. Toch wordt deze band uit New York door velen al dé (roots)belofte van 2013 genoemd. De band maakt lekkere rock, met veel invloeden van country, blues en pop. Met hun debuutalbum Ride On The Train hebben ze dit jaar hoge ogen gegooid, de verwachtingen voor hun optreden tijdens TakeRoot zijn dus hooggespannen.

De voorverkoop gaat via de kassa/website van De Oosterpoort, Free Record Shop, Plato, via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), de Ticketservice website, VVV’s en de overige bekende voorverkoopadressen. Zodra meer namen bekend zijn, zullen we deze pagina updaten. Houd dus ook onze pagina op Facebook in de gaten. En volg ons op Twitter.