×

Nieuws

21 oktober 2011

Stones poetsen Some Girls op

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Universal

De liefhebbers van dikke cd/dvd/vinyl/superultradeluxeübereditions kunnen hun hart ophalen. Nadat de mannen van The Rolling Stones eerder al het legendarische Exile On Main Street opnieuw uitbrachten opgepoetst en wel in diverse varianten, is het op 18 november de beurt aan Some Girls.

Some Girls was midden jaren ’70 een flinke stap een nieuwe richting in voor de band. Het was het eerste studio album waarop Ron Wood als gitarist bij elke track betrokken was (op voorganger Black And Blue was hij maar op ongeveer de helft van de tracks te horen) en het was tevens het album waarop de band nieuwe muziekstromingen verkende. Moest ook wel, want waar ze rond Black And Blue nog te boek stonden als ‘de gevaarlijkste band ter wereld’, waren ze ineens op het ‘gevaarlijke’ gebied links en rechts ingehaald door allerhande punkbandjes punk en bleken ze eigenlijk vooral kolossale rockdinosaurussen. Zodoende werd uit meerdere muzikale vaatjes getapt, met tracks als Miss You en Beast Of Burden als resultaat. Die tijdloze tracks maakten van Some Girls het tot op de dag van vandaag best verkochte album uit de carrière van The Rolling Stones.

In een persbericht dat platenmaatschappij Universal vandaag verstuude, is te lezen dat het album 18 november in diverse configuraties opnieuw wordt uitgebracht. “Met trots presenteren Universal Music Group en The Rolling Stones de release van de Re-mastered, Expanded, Super-Deluxe, Deluxe en Digitale edities van Some Girls, een baanbrekend album dat de muziek van The Rolling Stones aan een nieuwe generatie fans introduceerde. De heruitgave verschijnt met zijn speciale edities op vrijdag 18 november 2011. Vooruitlopend op deze release, is de nog niet eerder uitgebrachte track No Spare Parts als single inmiddels in promotie gegaan op de Nederlandse radiostations.”
rolling_stones_some_girls_deluxe
Naast veel extra’s bevat de Super-Deluxe editie van ‘Some Girls’ een verzameling van onuitgebrachte tracks, een niet eerder vertoonde fotosessie van Helmut Newton uit 1978, een essay van journalist en schrijver Anthony DeCurtis waarin de culturele context van het album besproken wordt en een 7” single van Beast Of Burden/When The Whip Comes Down. De gewone deluxe editie van het album gaat rond de 20 euro kosten. De uitgebreide box set ongeveer 115 euro. Precies op tijd voor het cadeauseizoen.