×

Nieuws

06 mei 2010

Stilzitten blijkt moeilijk voor Mötley Crüe leden

Geschreven door: Richard Verbrugge

Iedereen die The Dirt – het leukste en (terecht) best verkocht muziekboek – heeft gelezen, die weet dat er altijd wel wat in het Mötley Crüe kamp valt te beleven. Twee jaar geleden kwam Saint Of Los Angeles uit en rehabiliteerde Mötley Crüe zich na een wisselvallige periode. Na een lange tournee en een eigen festivalkaravaan (Crüefest) zitten de leden allesbehalve stil. Zanger Vince Neil komt binnenkort met een soloplaat, drummer Tommy Lee brengt in juli het tweede album van Methods Of Mayhem uit, gitarist Mick Mars zit in de studio voor zijn solodebuut en bassist Nikki Sixx heeft sinds februari een eigen radioshow genaamd Sixx Sense. Deze zomer speelt de band op diverse Europese festivals en is de band te zien en horen op het Ozzfest in Noord-Amerika

Nikki Sixx

Op 8 februari ging de radioshow Sixx Sense van start. De show is van maandag tot vrijdag te horen van zeven tot middennacht via een reeks zenders. Sixx presenteert de show samen met Kerri Kasem die eerder werkte voor MTV en ESPN. Overdag werkt Sixx aan de tweede plaat van zijn hobbybandje Sixx A.M. Meer info op de site van Sixx Sense.

Vince Neil

Zanger Vince Neil brengt op 4 juni zijn nieuwe soloplaat Tattoos & Tequila uit op het Italiaanse Frontiers label. Die titel zegt eigenlijk alles over de levensstijl van Neil. Waar het vroeger vooral zuipen, neuken en  optreden was met een lijf vol inkt is het tegenwoordig vooral business doen. Neil is eigenaar van de Feelgoods Rock Bar and Grill in West Palm Beach and Las Vegas, een tattooshop en accessoire-winkel en een Tequila maatschappij: Tres Rios tequila. Onlangs is hij ook een luchtvaartmaatschappij begonnen:Vince Neil Aviation. Door al die zakelijke avonturen was er weinig tijd om nummers te schrijven want de plaat bestaat vrijwel volledig uit covers van o.a. Aerosmith, ZZ Top, Scorpions en Elvis Presley. Naast het titelnummer is Another Bad Day het enige andere originele nummer. Dit nummer was bedoeld voor de laatste Mötley Crüe plaat maar kwam niet door de selectie.

Tommy Lee

Drummer en pornoster Tommy Lee brengt op 13 juli zijn tweede Methods of Mayhem album A Public Disservice Announcement uit via Roadrunner Records. Methods of Mayhem heeft muzikaal weinig gemeen met Mötley Crüe en staat weer bol van de invloeden uit dance muziek en bands als Daft Punk. Door het gebruik van moderne studiotechnieken, computers  en elektronica mikt Lee dan ook op een ander publiek dan waarvoor hij normaliter zijn drumkunsten vertoont.

Mick Mars

Mötley Crüe gitarist Mick Mars heeft via Twitter gemeld dat hij aan zijn eerste studioalbum werkt. Het is nog onbekend of Mars een instrumentaal album of een plaat met diverse zangers gaat maken.