×

Nieuws

15 april 2016

Steeds meer Aerosmith leden storten zich op soloprojecten

Geschreven door: Richard Verbrugge

Eerder melden we al dat zanger Steven Tyler na zijn periode als jurylid van American Idol, bezig is met de opnamen van zijn eerste soloplaat die meer met country dan met rock te maken zal hebben. Een tweede single heeft inmiddels het licht gezien:

Gitarist Joe Perry is niet te spreken over Tyler’s solo escapades, maar is inmiddels zelf bezig met zijn nieuwe (vijfde) soloplaat… Aanvankelijk was het plan om een instrumentaal album te maken, maar hij krijgt regelmatig telefoontjes van zangers die aan zijn album willen meewerken. Een van die zangers die werd getipt door producer Jack Douglas, is Terry Reid. De Engelsman kon ooit aan de bak bij Led Zeppelin, maar Page afwees en verwees naar Robert Plant. De eerste samenwerking van Perry en Reid staat inmiddels online en heet: I’ll Do Happiness. Het resultaat mag er zijn:

Brad Whitford, Aerosmith’s andere gitarist is opnieuw een samenwerking aangegaan met zanger Derek St. Holmes die vooral bekend is van zijn werk met Ted Nugent. Begin jaren tachtig brachten Whitford en Holmes al eens een plaat uit die een hitje opleverde in de vorm van Sharpshooter. Het duo heeft een nieuw album opgenomen, dat Reunion gedoopt en zal dat op 3 juni uitbrengen. Whitford / Holmes zal daarna als support meegaan op de Noord Amerikaanse afscheidstoer van Whitesnake.

Drummer Joey Kramer werkt samen met zakenmensen en opende niet al te lang geleden zijn eerste restaurant: Rockin’ & Roastin’ Café & Restaurant in Newry nabij een ski resort. Rondom bassist Tom Hamilton is het al een tijdje stil, maar deze week werd bekend dat hij als bassist van Thin Lizzy aan de slag gaat net als de huidige drummer van Judas Priest: Scott Travis.