×

Nieuws

10 januari 2015

Smakelijke desertgrooves in De Hip in Deventer

Geschreven door: Natalie Polman

Vrijdag de 13e een ongeluksdag? Niks van waar! Tenminste… Niet voor degenen die vrijdag 13 februari aanstaande een tocht maken naar De Hip in Deventer. Yawning Man, Fatso Jetson en Ten East spelen daar voor eenieder die een tientje neertelt.

30 augustus 2014 speelden gitarist Gary Arce en drummer Bill Stinson van desertrockband Yawning Man op het Mañana Mañana Festival in Hummelo. Bassist Larry Lalli en gitarist Mario Lalli (elkaars neven) konden wegens omstandigheden niet meespelen. Bassist Erik Harbers en zanger/gitarist Pieter Holkenborg van Nijmeegse rockband Automatic Sam, die samen met Gijs Coolen (o.a. Woost, Coparck) onder de naam Suitable For Movies meerdere optredens op het festival deden, besloten zich te voegen bij het tweetal Arce en Stinson. Het bleek een gouden combi en het optreden werd uitgesponnen tot lange improvisatiejams, tot groot genoegen van zowel publiek als muzikanten.

Zo’n groot genoegen dat Arce de heren van Automatic Sam uitnodigde om naar Palm Springs, Californië te komen om de muzikale magie tussen de mannen vast te leggen op plaat. Zo geschiedde. In de legendarische Thunder Underground Studio werd een nieuw album opgenomen onder de naam Ten East, de band die Arce en Mario Lalli (Yawning Man, Fatso Jetson), samen oprichtten en waar onder meer legendes Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu) en Greg Ginn (Black Flag) in speelden. Over een releasedatum is nog niks bekend, dat het dit jaar gaat zijn is zeker.

Het mooiste komt nog: komende maanden trekken Yawning Man en Fatso Jetson (waar behalve Mario ook neef Larry in speelt) tezamen door Europa voor een nieuwe tour. Ook De Hip in Deventer wordt aangedaan en het zal de enige locatie zijn waar de ‘nieuwe’ Ten East zijn kunsten zal laten horen.

Reserveren voor de bijzondere avond kan per mail: [email protected] De zaal opent om 20.30 uur en showtime is om 21.00 uur. Zie ook dehip.nl.

De Hip krijgt zo alsnog wat was afgesproken – en méér. Een dag voor het optreden op Mañana Mañana zou Yawning Man er namelijk al spelen, maar om dezelfde redenen als op het festival in Hummelo werd dat optreden gecanceld. Straks dus de herkansing met meer muzikale vrienden. Fatso Jetson heeft op Facebook haar liefde voor Automatic Sam ook al uitgesproken en hoopt stiekem ook op een jam met de Nederlandse rockers… Dat belooft wat!

De enige andere Nederlandse show is op zondag 8 februari in Iduna in Drachten. Daar spelen echter alleen Yawning Man en Fatso Jetson.

Klein voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=dN8HyouxCXs