×

Nieuws

11 januari 2017

Slayer gaat de comic wereld veroveren

Geschreven door: Sicco Roukema

Wie zich zat te verkneukelen bij de behoorlijk heftige en gewelddadige Repentless video trilogie,  zal zeer verheugd zijn met het feit dat er nu ook een comic serie van komt.

De video’s, die geregisseerd zijn door B.J. McDonnell (hij werkte onder andere als camera man mee aan The Avengers, Ant-Man, bepaalde Walking Dead episodes, Halloween II e.v.a.) en waar het script van geschreven werd door Jon Schnepp (oa de tv serie Metalocalypse en de films The Death Of Superman) zorgden voor behoorlijk veel discussie. Ging Slayer te ver in dit blood and Gore fest. Slayer zelf vond dat natuurlijk niet. Zij vonden de video’s op en top Slayer en hadden eigenlijk gewild dat ze 20 jaar eerder waren gemaakt.  Repentless laat een gewelddadige gevangenis rel zien. De cast die vol zit met cult acteurs zoals Danny Trejo (Machete, From Dusk Till Dawn),  Tony Moran ( Michael Meyers uit Halloween) en Sean Whalen ( Halloween II) gaat elkaar niets ontziend te lijf.  Tussen al dit visuele geweld levert Slayer het muzikale geweld op de luchtplaats van de Sybil Brand Institute, a vrouwen gevangenis in East L.A.

Op zich was het nooit het plan om een trilogie te maken, maar na het succes van de eerste video (Repentless) die inmiddels meer dan 10 miljoen keer is bekeken, kregen de Amerikaanse CEO van Nuclear Blast, Gerardo Martinez en regisseur B.J. McDonell het idee om een prequel (You against You) en een sequel (Pride in Prejudice) van Repentless te gaan maken. Ook in deze video’s konden de heren zich weer behoorlijk uitleven in uiterst gewelddadige scenes (met als hoogtepunt een hoofd dat tot appelmoes getrapt wordt in Pride In Prejudice).

Om deze succes reeks verder uit te breiden komt er op 25 januari een comic uit via Dark Horse Comics. Repentless is getekend door Guiu Vilanova (oa Dark Shadows serie) en  de voorkant is gemaakt door Glenn Fabry. Check hier wat deze kunstenaar allemaal heeft gemaakt.

De strip is op de site van Nuclear Blast te bestellen

Hierbij de video’s nog maar eens op een rij  in de juiste volgorde: